Składniki:- opakowanie placków tortilla
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 1 marchewka
- 1 cebula
- pół zielonego ogórka
- kilka łyżek kukurydzy z puszki
- kilka łyżek czerwonej fasoli
- garść świeżej rukoli
Marynata- oliwa
- musztarda francuska
- zioła prowansalskie
- sos sojowy
- papryka ostra
Składniki marynaty mieszam w miseczce. Mięso kroję na kawałki i przekładam do miseczki z marynatą- tak, by każdy kawałek był nią pokryty. Przykrywam folią. Odstawiam na co najmniej godzinę. Po tym czasie przekładam na patelnię i smażę bez dodawania oleju.
Cebulę obieram, kroję w piórka, dodaję pokrojonego w plasterki ogórka, obraną i startą na grubych oczkach marchewkę. Wszystko razem smażę. Pod koniec dodaję kukurydzę, czerwoną fasolę oraz rukolę. Po wymieszaniu farsz jest gotowy. Układam na placku tortilli warzywa i po kawałku kurczaka.
Kupując piekarnik miałam w zestawie blachę grillową, więc po zwinięciu tortilli, układam je na niej i zapiekam jeszcze około 5 minut, tak by tylko podgrzał się placek.