Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Wszystkie przepisy z bloga
Gotuje, bo lubi
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
31
Kategorie
29
Ho ho ho…
Rozkosznych świąt, kochani! Amoże coś takiego?Bruschetta zmorelami iserem burrataKomuwdrogę, temu bezyOwsianka, śliwki, czekoladaTrzy literki: bltHibskusowy kisiel zżurawinąProsty chleb zziemniakami (nadr...
Gotuje, bo lubi
Bez kategorii
Makaron soba z sezamowym „pesto” z brokułów (veg)
Kiedy podróżujemy, czas zmienia swój bieg. Liczy się tylko tu iteraz. Urwane chwile, którychciągle mało. Wciągłym ruchu, zmiejsca namiejsce. Ikiedy wracamy dodomu nadobre okazuje się, żenie wiedzieć...
Gotuje, bo lubi
Bez kategorii
Polvorones, czyli meksykańskie ciasteczka weselne
Mójplan zakładał, żewswojej piekarni przepracuję najwyżej pół roku. Akurat tyle, aby nauczyć się obycia wtwardym kuchennym świecie izdobycia przepustki dodalszej drogi. Sześć miesięcy minęło dość szybko, aże w&...
Gotuje, bo lubi
Bez kategorii
Chałka pełnoziarnista z sezamem
Moja chlebowa obsesja doprowadziła dotego, żekupiłam sobie domowy młyn. Dorodny, stalowy grainmaker ointensywnym czerwonym kolorze. Jest tomłyn ręczny, więc aby zmielić pół kilo mąki, trzeba się naprawdę nieźle napocić. Ale ...
Gotuje, bo lubi
Bez kategorii
Snickerdoodles
Mójdzień wpracy zaczynam odprzygotowania wypieków śniadaniowych. Czekają już namnie wchłodni, przygotowane dzień wcześniej przez dziewczyny zdziału pastry. Rogaliki ibułeczki zciasta francuskiego muszę po...
Gotuje, bo lubi
Bez kategorii
Niedziela nową sobotą. Klasyczne bruschetty.
Życie piekarza jest takie trochę naodwrót. Prawie jak uBarei, żeśniadanie jada się nakolację, bo jak inaczej nazywać te posiłki jedzone odtrzeciej rano. Branża gastronomiczna tojakby odrębna czasoprzestrzeń. Dziwne g...
Gotuje, bo lubi
Bez kategorii
Krewetkowy koszmar i nudle z kukurydzą umami
Bardzo potrzebuję urlopu. Nie musiałby być długi kilka dni spędzonych wodosobnieniu, wapartamencie bez kuchni ipiekarnika. Najlepiej, żebyktoś zarekwirował mi aparat. Chociaż nie wiem czy odklejenie tego aparatu byłoby m...
Gotuje, bo lubi
Bez kategorii
Pomidorowy pilaf z bobem i koperkiem
Bardzo długo czekałam naten moment. Aż mnie palce świerzbiły bywkońcu coś tutaj napisać. Alepostanowiłam się powstrzymać dopóty, dopóki nie wrócę tutaj nadobre, zdobrą energią idobrymi przepisami. Ostatnie mies...
Gotuje, bo lubi
Bez kategorii
Prowadziłam kiedyś bloga ;)
Ponieważ dużo bygadać, powiem krótko. Jak gdybynigdy nic. Zostałam piekarzem. Przez ostatnie półtora miesiąca przez mojeżycie przetoczyła się mała burza. Tak jak Wam pisałam kiedyś ukończyłam profesjonany kurs dla piekarzy i...
Gotuje, bo lubi
Bez kategorii
Dobre, po polskie: hipsterskie kluskie śląskie z sosem grzybowym i smażoną wieprzowiną
WPolsce nie mieszkamy już odponad dwóch lat. Wzasadzie tocałkiem niedługo stukną nam trzy lat naemigracji. Paradoksalnie nigdy nie czułam się zPolską związana bardziej niż teraz. Wielkie hasła wstylu: Bóg, Hono...
Gotuje, bo lubi
Na obiad
,
Bo polskie
,
Comfortfood
,
Dobrebopolskie
,
Kluskislaskie
,
Kuchniapolska
,
Pyry
,
Ziemniaki
Sfermentowany miód z Baru Tartine
Tochyba najprostszy zprzepisów wksiążce restauracji Bar Tartine, októrej pisałam Wam wtegorocznym podsumowaniu ulubionych książek z2014 roku. Jedyne co trzeba zrobić, torozcieńczyć miód dwoma lub trzema łyżkami...
Gotuje, bo lubi
Na deser
Pieczone orzo z bakłażanem, mozzarellą i oregano
Nie zdążyłam nawet ani razu usmażyć faworków, ajuż trzeba było pożegnać karnawał. Wczoraj wSan Francisco odbyła się doroczna parada Mardi Gras wzorowana nanowoorelańskiej fieście żywej muzyki idobrej energii. Korowód roz...
Gotuje, bo lubi
Bez kategorii
,
Na obiad
,
Ottolenghi
,
Lunch
,
Vege
,
Warzywa
,
Zapiekanka
Najfajniejsze książki kucharskie 2014
Koniec stycznia toostatni moment napublikowanie wszelkich podsumowań, chciałabym więc dzisiaj pokazać Wam swoje ulubione książki, które pojawiły się namojej półce wroku ostatnim. Wzeszłym roku zestawienia nie było, bo też ...
Gotuje, bo lubi
Bez kategorii
Zdrowa granola z kaszą gryczaną i jaglaną
Wpołowie zeszłego tygodnia mójmąż zakomunikował mi, żewziął dwa dni urlopu ijedziemy nadługi weekend doLos Angeles. Dokładnie miesiąc temu odwiedziliśmy tomiasto poraz pierwszy, aledosłownie na ...
Gotuje, bo lubi
Na śniadanie
,
Granola
,
Nasiona
,
Orzechy
,
śniadanie
,
Zdrowo
Biegiem po amarantus!
Życie nauczyło mnie, aby pewnych rzeczy nie wypowiadać nagłos. Bo czasami jakby zadotknięciem czarodziejskiej różdżki te wypowiedziane słowa rozpływają się wpowietrzu iprzestają istnieć. Alerobię tojuż prawie od ...
Gotuje, bo lubi
Bez kategorii
←
Poprzednia
1
2