Bardzo prosta, bardzo smaczna, idealna na szybkie śniadanie lub na ugoszczenie gości (zwłaszcza tych niezapowiedzianych ;) ).
mała kapusta pekińska lub pół dużejpodwójny filet z piersi kurczakaprzyprawa gyrosok. 70 g cebulki prażonejogórek zielony5 łyżek majonezułyżeczka musztardy
Kapustę szatkujemy, dodajemy ogórka pokrojonego w półkola w skórce.
Fileta kroimy w kosteczkę i smażymy z przyprawą gyros. Wszystko razem mieszamy i dodajemy prażoną cebulkę.
Majonez mieszamy z musztardą, następnie dodajemy sos do warzyw z kurczakiem i dokładnie mieszamy.
Sałatka gotowa do podania ;)
P.S. Zdjęcie średnio ładne ale musiałam zrobić szybko, zanim sałatka znikła w całości ;) Jednak gwarantuje - smakuje pysznie :)