Przygotowanie jajka w koszulce, czyli jajka gotowanego w wodzie bez skorupki, zawsze kojarzyło mi się z tą tajemną częścią sztuki kulinarnej ; ) Na szczęście skomplikowany proces przygotowania to tylko pozory, a praktyka jak zawsze pozwala szyb...
Jak do tej pory, zima w tym roku była całkiem wiosenna ;) Ale nadeszły chłodniejsze dni, więc od razu na stół wjechał comfort food. Zapiekanki z serem idealnie nadają się na rozgrzewający obiad. Z zaledwie 4 składników, dosyć szybko możemy wyczarować b...
Chyba wszyscy uwielbiamy kopytka, ja dziś zapraszam na ich włoski odpowiednik czyli gnocci zapiekane zRead More
Post Gnocchi zapiekane z mięsem mielonym pojawił się poraz pierwszy w Blog kulinarny - Kuchnia Marty.
Ostatnio zostałam zapytana o mój kulinarny niezbędnik i pomimo, że bardzo lubię kulinarne gadżety, które ułatwiają (i przyspieszają : ) ) pracę w kuchni, pierwsze o czym pomyślałam to patelnia ; ) Przedmiot być może trochę niedoceniany, bo prze...
Gnocchi alla sorrentina to jedno z moich ulubionych dań z włoskiej kuchni. Idealne w swej prostocie ziemniaczane kluseczki w towarzystwie pomidorowego sosu i sera mozzarella. Moje gnocchi nie są niestety ani tak równe, ani tak kształtne...
Dziś na talerzu pojawiły się włoskie kluski gnocchi. Gnocchi z dynią są moją jesienną propozycją na szybki wegetariański i bardzo smaczny obiad. Do przygotowania ich będą potrzebne odpowiednie ziemniaki, najlepiej sprawdzą się odmiany mączyste o dużej...
Słuchanie radia może jest nieco staromodne, ale w pewnych okolicznościach niezastąpione. W moich stronach słuchanie radia jest za to czymś zupełnie naturalnym. Nie tylko słuchanie radia, a słuchanie konkretnej rozgłośni. Lokalnej, a jakże. Ocean...
Uwielbiam wszelkiego rodzaju kluseczki, więc nic dziwnego, ze gnocchi również goszczą na moim stole. Oczywiście przygotowane samodzielnie smakują lepiej i dają dużo satysfakcji, ale nie łudźmy się - po pracy mało kto ma czas i ochotę na dość pracochłon...