Jedni przed sezonem letnim zaczynają poważnie inwestować w sylwetkę, inni - kupują sobie w końcu wymarzoną gofrownicę. Ciężką, niezawodną, raczej skromnej urody, ale polskiej produkcji i co najistotniejsze - bardzo dobrze smażącą cokolwiek, co się do n...
Jeśli do tej pory gofry kojarzyły Wam się z wakacyjnym (wysokokalorycznym) deserem, wypełnionym bitą śmietaną, polewą i górą mało zdrowych dodatków, pora wypróbować przepis na zdrowe, wytrawne gofry! I to nie byle jakie - przedstawiam Wam orkiszowe gof...
Jeśli do tej pory gofry kojarzyły Wam się z wakacyjnym (wysokokalorycznym) deserem, wypełnionym bitą śmietaną, polewą i górą mało zdrowych dodatków, pora wypróbować przepis na zdrowe, wytrawne gofry! I to nie byle jakie - przedstawiam Wam orkiszowe gof...
Dziś odpowiadam na proste pytanie Czy można jeść gofry? jeśli jesteście ciekawi odpowiedzi na to konkretne oraz na inne tego typu pytania, a także chcecie poznać przepis na gofry z mąki orkiszowej to serdecznie zapraszam do lektur...
→ Gofry to jedno z moich ulubionych śniadań, zdecydowanie! Na blogu jest obecnie 6 przepisów (z dzisiejszym, to już w sumie 7), a uwierzcie, wariacji poczynionych przeze mnie było już przynajmniej kilkanaście (jak nie kilkadziesiąt)! Z przyjemnością wi...
Uwielbiam piec gofry, bo moje dzieci bardzo je lubią i chętnie zjadają. Ale zawsze staram się, aby były nieco zdrowsze niż te kupne, ale tak samo (jak nie bardziej!) smaczne... Dlatego przemycam w nich owoce, słodzę miodem zamiast cukrem i używam najzd...
Orkisz (jęczmień dwurzędowy) jest starym gatunkiem zboża, znanym już w starożytności. Zawiera on wiele witamin i minerałów, posiada cenne wartości odżywcze. Jest źródłem m.in. białka, błonnika pokarmowego, witamin A,E,D, witamin z grupy B ...