Jak tylko dostałam moje borówki nie wiedziałam co z nich zrobię oprócz tego, że zjem trochę. Dopiero jadąc pociągiem z Lublina do Zamościa miałam wizję ciasta brownies z kremowym serkiem i swieżymi borowkami, udekorowanego listkami świeżej mięty. Musiałam tylko powstrzymywać siostrę cioteczną Ewelinę i siebie w sumie też, żebyśmy nie zjadły wszystkich w drodze powrotnej do domu. A droga była długaaa !
Tak pyszne borówki u Joli i Witolda Hawajskich . Macie najlepszeee borówki amerykańskie! Dziękuję :)
SKŁADNIKI:
- ciasto brownies upieczone wg tego przepisu, tylko bez orzechów
- 200 g kremowego serka
- 100 ml śmietanki 36 %
- świeże borówki amerykańskie, w ilości jakiej chcecie\
- świeże listki mięty
Serek miksujemy ze schłodzoną śmietanką, aż trochę zgęstnieje, ewentualnie słodzimy cukrem pudrem, ale ja osobiście wolę niesłodzony. Gotowy krem smarujemy na cieście, układamy na nim borówki i dekorujemy listkami mięty.
Smacznego ! :)