Sposób przygotowania
Posmarować patelnie oliwą, kurczaka pokroić w kostkę i doprawić solą/pieprzem/przyprawą kebab/papryką ostrą. Podsmażyć kilka minut. Kurczaka przełożyć do miseczki i na tej samej patelni podsmażyć cebulę. Po chwili dodać pieczarki. Posolić i popieprzyć i dusić kilka minut pod przykryciem. W międzyczasie do osobnego garnka wlać 2/3 szklanki wody, wrzucić kostkę bulionową i doprowadzić do wrzenia. Gdy woda się zagotuje, a pieczarki podduszą wrzucamy wszystko do garnka z bulionem. Dodajemy koncentrat pomidorowy i chwilę gotujemy. Następnie w szklance rozrabiamy śmietanę z odbrobiną wody i wlewamy do garnka. Dodać przyprawy (bazylia/majeranek/pietruszka/chilli). Gotujemy jeszcze chwilę i podajemy z ryżem.Na 1 porcje ok: 200kcal - 40B/4W/4T + oczywiście wartości z ryżu