Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Jambon a la Porte Maillot
Proste Dania
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
249
Jambon a la Porte Maillot
Jambon a la Porte Maillot
Składniki na 6-8 osób:
- pęczek włoszczyzny,
- 1 listek laurowy,
- 1 łyżeczka ziela angielskiego,
- 1 łyżka niezmielonego pieprzu,
- sól,
- 1,5 -2 kg peklowanej szynki,
- 100 g masła,
- 2 łyżki musztardy Dijon,
- 1 jajko,
- 5 łyżek bułki tartej,
- pieprz,
- 4 średniej wielkości marchewki,
- mały kalafior,
- 2 pęczki zielonej cebulki,
- 150 g mrożonego groszku,
- trybulka do dekoracji
Przygotowanie:
Włoszczyznę umyć, obrać pokroić w duże kawałki, zagotować z przyprawami i odrobiną soli w 2 litrach
wody
(w dużym garnku). Następnie dodać mięso i gotować pod przykryciem ok 1,5 godziny, co jakiś czas odszumowywać. Mięso wyjąc z rosołu. Rosół odcedzić, odmierzyć ok 1 litr. Masło, musztardę, jajko, bułkę tartą wymieszać i nałożyć na szynkę. Wyłożyć na natłuszczoną brytfankę. W rozgrzanym do 200 st C piekarniku opiekać ok. 30 minut. Marchewki umyć obrać, pokroić w plasterki, kalafiora umyć podzielić na różyczki, cebulki przepołowić. Zagotować rosół. Marchewki i kalafiora obgotować w nim przez 10 minut. Cebulkę i groszek obgotować przez 5 minut. Wszystko wyłożyć na talerz. Dekorować trybulką.
Proste Dania
25 lut 16
Polecane przepisy
Tour de France 2017: odliczanie.
Ostatnie testy zaliczone. Criterium du Dauphine, Tour de Suisse i krótsze wyścigi za nami. Kto się ukrywał a kto pokazał pełnię formy? Zaczynamy ostatni czas przed Wielką Pętlą. Kto wygra, kto przegra, czyli ulubione przez kibiców wróżenie z fusów. W f...
XOUTED - Kolarstwo by Marek Tyniec
In sport
,
Tour de France
Pain perdu z szynką parmeńską i mozzarellą
W poprzednim poście namawiałam Was na Pain perdu z jabłkami, gruszkami, szczyptą cynamonu i solonym karmelem. Mmmmm :-) Dzisiaj przepis na wytrawną wersję tego dania. Wiele razy pisałam, że kuchnia francuska to nie tylko te wykwintne potrawy typ...
chilitonka
Kolacje
,
Kuchnia francuska
,
Z piekarnika
Jambon a la Porte Maillot
Jambon a la Porte MaillotSkładniki na 6-8 osób:- pęczek włoszczyzny,- 1 listek laurowy,- 1 łyżeczka ziela angielskiego,- 1 łyżka niezmielonego pieprzu,- sól,- 1,5 -2 kg peklowanej szynki,- 100 g masła,- 2 łyżki musztardy Dijon,- 1 jajko,- 5 łyżek...
Proste Dania
Czy ambicja ma granice?
Uwolniony od obowiązków pracy na Chrisa Froome’a Richie Porte to kolejny kolarz, który wyraża ambicje podboju klasyfikacji generalnej wielkich tourów. Na podium Giro, TDF i Vuelty jest w sumie zaledwie dziewięć wolnych miejsc. Chętnych by na nich staną...
XOUTED - Kolarstwo by Marek Tyniec
In sport
,
Herosi
,
Richie Porte
,
Ambicja
Tak, to już
Jeszcze chwilę temu były podsumowania, odpoczynek i regeneracja. Jeszcze nie zdążyliśmy ochłonąć po emocjach zeszłego sezonu. A tymczasem już startuje kolejny. W Argentynie i Australii zawodowcy ruszają na trasy a największe gwiazdy zapowiadają walkę o...
XOUTED - Kolarstwo by Marek Tyniec
In sport
,
Tour Down Under
,
Tour de san luis
,
Globalizacja
Paryż na wiosnę! cz. 2 + rady praktyczne:)
Wczoraj, w części "spacerowej", opowiadałam o pierwszych dwóch dniach zwiedzania Paryża. I było to dosłownie zwiedzanie miasta, gdyż narobiliśmy z Moim K. kilometry szwendając się po alejach, ulicach, uli...
Moje codzienne przyjemności...
Paryż
Omlet z warzywami
Warzywa obrać i umyć. Brukselkę pokroić w plasterki, marchewkę obieraczką w cienkie niezbyt długie plastry, paprykę pokroić w kostkę. Całość wrzucić do większej miski, dodać oliwki. Jajka wbić do osobnego naczynia, dodać przeciśnięty przez praskę czosn...
Przepisy kulinarne
Bezmięsne
,
Marchewka
,
Papryka
,
Jajka
,
Brukselka
,
Oliwki
Kutia...
Polska wersja Ci sono dei piatti che richiedono la collaborazione e il coinvolgimento di tutti i membri della famiglia. Non perché siano particolarmente difficili da preparare, ma perché la loro preparazione ha un carattere simbolico, segnala che il Na...
I Colori del Gusto / The colours of taste
Cucina polacca / kuchnia polska
,
Desert / desery
,
Natale / Boże Narodzenie
Podpowiedzi wyszukiwań
O chuju złoty
Vintage ebooks
Vintage
Placuszki z jabłkami
Pączki francuskie
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym