Keks jest ciastem, które dopiero nie dawno odkryłam. Szkoda , że tak późno. Jest to wypiek wilgotny i zarazem bardzo puszysty. Daje duże pole do popisu . Dodanie do keksu kakaowego jednego składnika sprawiło, iż ciasto nabrało bardziej intrygującego ch...
Keks w wersji kakaowej, nietypowy bo robiony na bazie majonezu (bez masła czy oleju). Mimo że jest go dość dużo, nie jest on wyczuwalny ani w smaku ani w zapachu. Bardzo smaczny,wilgotny, mięsisty, z dużą ilością bakalii.ciasto:300 ...
Moja babcia na keks mówiła cwibak i zawsze robiła nam go na wszystkie wakacyjne wyjazdy można było spakować go na podróż i zjeść w ciągu kilku dni, a on i tak był tak samo pyszny jak świeżo po upieczeniu. Właśnie dlatego to takie rewelacyjne ci...
Kiedy zbliża się Wielkanoc zarówno babki jaki keksy stają się coraz bardziej popularnym ciastem. Zwykle to ciasto przepełnia się niesamowitą ilością bakalii. Ten keks jest inny, równie biszkoptowy co tradycyjny, ale oryginalności dodaje mu...
Pyszny keks, pełen bakalii, który zyskuje w smaku po odleżakowaniu ok. 5 dni. Jest to atutem, bo można go upiec na kilka dni przed uroczystością, której menu na pewno uświetni. Jest to przepis na najlepszy keks. Składniki: — Masło – 30 dkg — Cukier pud...
Miękki delikatnie lepki keks piernikowy w stylu skandynawskim z dużą ilością imbiru oraz cynamonu to wspaniałe ciasto na chłodne zimowe dni aromatyczne i rozgrzewające! W cieście znajdziecie mnóstwo orzechów, żurawiny, rodzynek i daktyli namoczonych w ...
Lekka jak puch babka w formie keksu. W smaku różni się od klasycznej babki - smakuje troszkę jak biszkopt, troszkę jak drożdżowe. Jest idealne nie tylko na deser, ale i na podwieczorek lub kolację do kubeczka mleczka :)SKŁADNIKI: (forma ok 34x12 ...