Z zamiłowania do prince polo, ciasto niezwykle lekkie, delikatne, puszyste, szybkie w przygotowaniu i w sam raz na niedzielne popołudnie.
Foremka 25 x 28
Ciasto:
3/4 szklanki cukru,
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej,
łyżeczka proszku do pieczenia,
2 łyżki kakao,
2 łyżki oleju , 2 łyżki wody
orzechy laskowe (do dekoracji)
Całe jajka ubijać z cukrem przez około 5 minut. Dodać wodę oraz olej, krótko zmiksować. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia. Dodać do masy jajecznej, krótko zmiksować, aż składniki się połączą. Dodać kakao.Ciasto przelać do wyłożonej papierem do pieczenia formy Piec około 20-25 minut w temp. 170st. Ostudzić i przekroić na pół.
Jedną część ułożyć z powrotem w formie.
Krem waniliowy:
1 opakowanie kremu waniliowego Gellwe
3 duże prince pola XXL
Krem przygotować wg instrukcji na opakowaniu, jednak bez dodania masła.
Do kremu dodać pokrojone prince polo.
Krem rozsmarować w ilości 2/3 na pierwszym blacie ciasta, nakryć drugim blatem, delikatnie rozsmarować na wierzch pozostałą część kremu i obsypać zmielonymi orzechami laskowymi.
Smacznego