Biszkopt:
5 jajek,
szklanka mąki pszennej,
szklanka cukru,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
budyń czekoladowy,
2 łyżki kakao
Białka ubić, stopniowo dosypywać cukier. Dodawać po jednym żółtku. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia, stopniowo dodawać mąkę z proszkiem. Na koniec dodać sproszkowany budyń oraz kakao. Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 25-30 minut w temp. 180st. Ostudzić i przekroić na 3 części.
Krem:
500ml śmietanki 30%,
2 łyżki cukru pudru,
4 duże wafle "Prince Polo",
100g gorzkiej czekolady,
2 łyżeczki żelatyny,
puszka brzoskwiń,
2 galaretki o smaku pomarańczowym
Żelatynę rozpuścić we wrzątku, przestudzić.
Śmietankę ubić na sztywno wraz z cukrem pudrem. Pod koniec ubijania stopniowo dodawać przestudzoną żelatynę. Czekoladę i wafle zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać do masy, delikatnie wymieszać.
Biszkopt nasączyć sokiem z brzoskwiń. Wyłożyć krem, pomiędzy blaty ciasta. Rozsmarować troszkę kremu na wierzchu i wyłożyć pokrojone w plasterki brzoskwinie. Schłodzić.
Galaretkę rozpuścić w 750ml wrzątku, ostudzić. Tężejącą galaretkę wylać na wierzch ciasta. Wstawić do lodówki.
Smacznego ;)