Kruche rogalikikto ich nie lubi? Nawet takie osoby, jak ja które nie przepadają za słodkościami. Smakują wyjątkowo. Idealnie kruche, mało słodkie, pachnące cynamonem i mocno orzechowe. W tych rogalikach kryje się mnóstwo chrupiących kawałków orz...
Uwielbiam wymyślne desery, ale czasem mam ochotę na zwykłe, chrupiące, kruche ciasteczka. W wersji jesiennej dodaję do nich startej marchewki, cynamonu i
Artykuł Kruche ciasteczka marchewkowe (5 składników) pochodzi z serwisu Wilkuchnia.
Rugelach to wywodzące się z kuchni żydowskiej Środkowej Europy rogaliki z orzechami z dodatkiem czekolady. Są przepyszne! Ciasto mimo, że zrobione na bazie dużej ilości twarogu pozostaje kruche, ale jednocześnie jest wilgotne. Smakuje wybornie. To wspa...
Najlepszą rekomendacją powinna być dla Was informacja, że to jeden z ulubionych wypieków mojego Męża : ) Są zdecydowanie najlepsze, ale formowanie rogalików to zawsze moja zmora ..: ) Mimo to trudno się im oprzeć, więc często u nas goszczą. Pol...
Przepis na te rogaliki znalazłam w kuchni kamiennego domu. Są wyjątkowe. Drożdżowe, a jednocześnie kruche. Trudno to opisać słowami, więc sami musicie się przekonać Piekłam je dwa razy, za każdym razem z podwójnej porcji. Na spotkanie z przyjaciółkami ...