Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Wszystkie przepisy z bloga
Crust and Dust - Kulinarny Blog Roku 2012. Jemy i piszemy.
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
281
Kategorie
276
3 prezenty dla jedzoków - nie tylko na Walentynki
Miłość można celebrować w Walentynki. Można świętować codziennie. To zupełnie tak jak te trzy wspaniałe rzeczy dla prawdziwych miłośników jedzenia - można używać raz na jakiś czas albo się z nimi nie rozstawać.1. Fartuchy ZAFA WorkwearRzadko się ...
Crust and Dust - Kulinarny Blog Roku 2012. Jemy i piszemy.
Czytelnia
Matiasy, czyli rzecz o dobrym śledziu
Śledź to ryba, którą świetnie znamy. Potrafimy wymienić przynajmniej dziesięć sposobów jej wykorzystania. Tylko czy wiemy, który śledzik jest najlepszy?"Śledzik", czyli Ostatki, już za kilka dni. Zawsze zastanawiałam się skąd się wziął zwyczaj jedzenia...
Crust and Dust - Kulinarny Blog Roku 2012. Jemy i piszemy.
śledź
,
Matias
,
Przekąska
,
śledzie
Thermomix - tak czy nie?
O Thermomixie słyszeliśmy opinie skrajne. Jedni są absolutnie zachwyceni i nie wyobrażają sobie bez niego życia, inni uważają go za niepotrzebny gadżet. Musieliśmy to sprawdzić.Tekst ten nie powstał po to, żeby dać jednoznaczną odpowiedź czy kupi...
Crust and Dust - Kulinarny Blog Roku 2012. Jemy i piszemy.
Czytelnia
,
Recenzja
Menu degustacyjne oczami dziecka
Wrzuć kilkoromłodocianych kucharzy, dodaj czterech szefów kuchni, dopraw pasją Szkoły na Widelcu i profesjonalizmem Tefala. Zaproś dziecko i zobacz jak osiem dań zmienia sposób w jaki dziecko odbiera jedzenie.Na zaproszenie Szkoły na Widelc...
Crust and Dust - Kulinarny Blog Roku 2012. Jemy i piszemy.
Restauracja
,
Dziecko
Jak smakuje przyszłość? Trendy na 2018
Pięć dni obcowania z różnymi produktami spożywczymi ze wszystkich stron świata, wąchania, smakowania i rozmów pozwoliły zauważyć w którym kierunku zmierza branża spożywcza. Przedstawiamy trendy branży spożywczej podejrzane na największych targach w Eur...
Crust and Dust - Kulinarny Blog Roku 2012. Jemy i piszemy.
Czytelnia
Co oglądać w 2018? Filmy i seriale o jedzeniu
W długie zimowe wieczory i leniwe weekendy nareszcie można nadrobić filmowe zaległości. My jesteśmy monotematyczni – lubimy pożerać dobre jedzenie i piękne obrazy. Co warto obejrzeć w 2018?Bizzare Foods, YoutubeAndrew Zimmern, amerykański k...
Crust and Dust - Kulinarny Blog Roku 2012. Jemy i piszemy.
Czytelnia
Bożonarodzeniowa herbata [Jadalne prezenty #19]
Świąteczną herbatę pachnącą cynamonem, anyżem z delikatnie słodką nutą można kupić w każdej porządnej herbaciarni. Ale można ją też zrobić w dwie minuty. Za połowę ceny.Święta, a przynajmniej Mikołajki, kojarzą mi się z wizytą w herbaciarni. Równiutko ...
Crust and Dust - Kulinarny Blog Roku 2012. Jemy i piszemy.
Boże Narodzenie
,
Kardamon
,
Jadalne prezenty
,
Anyż
,
Goździki
,
Herbata
Pralinki daktylowo-migdałowe bez cukru [Jadalne prezenty #18]
Na słowo „pralinki” reaguje kołataniem serca i wyrzutem endorfin. Na frazę „bez cukru” zwykle reaguję śmiechem, bo niesłodkie słodycze zwykle nie są smaczne. Ale kiedy chce komuś na diecie podarować coś wspaniałego, po prostu stawiam na zdrowy środek i...
Crust and Dust - Kulinarny Blog Roku 2012. Jemy i piszemy.
Migdały
,
Cynamon
,
Masło orzechowe
,
Jadalne prezenty
,
Daktyle
Świąteczne chrupiące masło orzechowe [Jadalne prezenty #17]
Mikołajki, Boże Narodzenie, urodziny, imieniny. Każda okazja jest dobra, żeby podarować coś od serca. A jeśli to coś jest szybkie i proste, to jeszcze lepiej dla obdarowującego.Lubimy być Świętym Mikołajem, który w kuchni czaruje prezenty. Czasem...
Crust and Dust - Kulinarny Blog Roku 2012. Jemy i piszemy.
Boże Narodzenie
,
Pomarańcza
,
Masło orzechowe
,
Jadalne prezenty
,
Piernik
Jak smakują nasze Święta?
Święta Bożego Narodzenia to dla większości z nas mieszanka wspomnień z dzieciństwa, chęć odcięcia się od tradycji nadwyżki, okazja do poeksperymentowania. Poproszeni o wybranie naszych smaków postawiliśmy na klasykę i wygodę.Niezwykle rzadko zdar...
Crust and Dust - Kulinarny Blog Roku 2012. Jemy i piszemy.
Czytelnia
,
Boże Narodzenie
Arendel - mała Norwegia w sercu Wielkopolski
Do Arendel przyjeżdżamy w deszczowy piątkowy wieczór. Wita nas znak łudząco przypominający znaki drogowe w Norwegii, radosny pies Chrupek i jego uśmiechnięci właściciele - Agata i Aleksander.Arendel to agroturystyka inspirowana norweskimi hytte. Hytte ...
Crust and Dust - Kulinarny Blog Roku 2012. Jemy i piszemy.
Czytelnia
,
Dzieci
,
Norwegia
Jak wyglądają największe targi spożywcze w Europie?
W momencie w którym jedzenie zaczęło mnie trochę nudzić pojechałam na największe targi żywności w Europie. Bezmiar produktów mnie nieco onieśmielił, a jednocześnie przywrócił zainteresowanie tym, co jem.Anuga to targi żywności odbywające się w Kolonii ...
Crust and Dust - Kulinarny Blog Roku 2012. Jemy i piszemy.
Czytelnia
Jak instagram i blogi zmieniły sposób jedzenia?
Co widzisz, kiedy myślisz o „dobrym jedzeniu”? Owsiankę z idealnie ułożonymi owocami, placki z kusząco spływającym sosem z solonego karmelu, burgera z frywolnie wychylającymi się plasterkami pomidora, kolorowe sałatki?Żyjemy w czasach w których ważne j...
Crust and Dust - Kulinarny Blog Roku 2012. Jemy i piszemy.
Czytelnia
A Ty, co wiesz o ziołach? Recenzja książki Zioła – dla smaku, zdrowia i urody
Czy na prawie 300 stronach da się przekonać, że zioła są dla nas łatwym sposobem na lepszy wygląd i zdrowie? Małgorzata Kaczmarczyk podejmuje tę heroiczną próbę.Zioła kojarzą mi się z herbatkami z Herbapolu, KlaudynąHebdą i świętem Matki Boskiej Zielne...
Crust and Dust - Kulinarny Blog Roku 2012. Jemy i piszemy.
Czytelnia
,
Zioła
Słodycze do szkoły bez wyrzutów sumienia - część II
Znowu w lodówce mieliście światło i nie bardzo wiedzieliście co dać dziecku do szkoły. Przekraczając próg spożywczaka przeklinaliście ustawę zakazującą słodyczy w szkole, a jedyną rzeczą, którą chciało dziecko był ten zupełnie nowy batonik w białej cze...
Crust and Dust - Kulinarny Blog Roku 2012. Jemy i piszemy.
Czytelnia
,
Słodkie
,
Dzieci
Termosy i śniadaniówki dla dzieci - subiektywny przegląd #sosAZS
Niedługo rozpoczynamy czwarty rok gotowania obiadów do przedszkola i drugi rok przygotowywania obiadów do szkoły. Przez ten czas przetestowaliśmy kilka termosów i śniadaniówek. Być może nasze doświadczenia pomogą Wam dobrać termos czy śniadaniówkę dopa...
Crust and Dust - Kulinarny Blog Roku 2012. Jemy i piszemy.
Czytelnia
,
Dzieci
,
Azs
←
Poprzednia
2
3
4
5
6
Następna
→