Kwiecień plecień, bo przeplata ... Ciepło czy zimno, zawsze jest pora na dobry chleb. W kwietniowej piekarni piekliśmy chleb tostowy z prażonymi ziarnami i nasionami chia. Zdrowo i smacznie. /2 bochenki, Przepis: Leśny zakątek/Składniki:800 g mąki z ps...
Składniki :800 g mąki pszennej durum ( u mnie pszenna chlebowa typ 750)150 g mąki żytniej razowej typ 20005-6 łyżek prażonego sezamu3 łyżki prażonej dyni3 łyżki prażonego słonecznika50 g świeżych drożdży1 łyżeczka cukru650 g ciepłego mleka z wodą pół n...
W kwietniowej bardzo wiosennej piekarnia Amber króluje przepyszny chleb tostowy z ziarnami i nasionami chia. Chleb do pieczenia zaproponowała Dana, do jego wypieku potrzebna jest mąka z pszenicy Durum. Ja piekłam z semoliną, więc chleb ma mniej delikat...
Tym razem przepis na chleb Amber wybrała wspólnie z Daną z bloga Leśny Zakątek. Chleb miał być rodzajem pieczywa tostowego. Mnie taki niestety nie wyszedł
Tuż przed Świętami Wielkanocnymi Kwietniowa piekarnia wspólnie zDaną z blogaLeśny Zakątek, zaproponowała bardzo ciekawy chlebek z dodatkiem wielu ziaren a szczególnie chia.Nie mogłem się powstrzymać i ... upiekłem na zakwasie pszennym. Ziar...
Chleby tostowe cieszą się u mnie dużym wzięciem. Podaję je świeże i podgrzewane w tosterze. Sprawdzają się jako dodatek do zapiekanych zup, ciepłych kanapek i w puddingach. Nigdy nie zmarnuje się nawet jedna kromka. Bardzo je lubimy, dlatego mia...
W tym miesiącu w Piekarni Amber pieczemy chleb tostowy z ziarnami i nasionami chia zaproponowany przez Danę z bloga Leśny Zakątek.Jest to chleb z pszenicy twardej Durum z dużą ilością różnych dodatków. Pszenica twarda (Triticum durum) obok pszenicy zwy...
Czy zauważyliście, że ledwie skoczy się zima, a czas dziwnie przyśpiesza? Mam wrażenie, że kiedy jest ciepło i słonecznie czas mija szybciej, niż chłodną porą I jakby mniej jest tego dobrego, kiedy wszystko rośnie, kwitnie i dojrzewa. No ...