Biszkoptowe spody, które znakomicie przyśpieszają tworzenia słodkich przysmaków dają spore pole do popisu w tej dziedzinie. Można z nich zrobić biszkoptowy tort, wykorzystać jako spód do sernika, a nawet przygotować szybkie bananowe muffinki. Taki dese...
Grenadyna to syrop z owoców granatu. Dzięki swojej gęstości jest często wykorzystywana do wielowarstwowych drinków. Jest słodki i ma intensywny kolor, dzięki czemu będzie dobrze wyglądać i świetnie smakować z lekko kwaskową galaretką rabarbarowo –...
Smażone banany w tempurze nie są może dietetycznym deserem, ale na leniwe śniadanie, słodki podwieczorek czy szybki deser kiedy wpadają znajomi są perfekcyjne. Możemy banany podać z lodami, bitą śmietaną, czekoladą czy owocami. Opcji ...
Deser w barwach jesieni. Złoty karmel, żółte banany, lekko złocone płatki migdałów. Efektowny i zmysłowy deser do przygotowania w bardzo krótkim czasie. Polecam na długie jesienne wieczory przy blasku ognia w kominku lub przy płomieniach świec.Karmeliz...
Składniki: 4 banany skórka z pomarańczy 4 łyżki miodu 4 łyżki masła cynamon sok z połowy cytryny 2 łyżki cukru trzcinowego Sposób przygotowania: Banany obieramy
Anyż spotykamy w kuchni orientalnej i w europejskiej. To owoc o niezwykłym kształcie przypominającym wyobrażenie gwiazdy, który rośnie na niewielkim orientalnym drzewie. Wysuszone owoce dostępne są w całości jako gwiazdki lub po zmieleniu w postaci cze...
Dzięki pięknej pogodzie jaka dopisała w ostatnich dniach mogę oznajmić, iż sezon grillowy u mnie już rozpoczęty :-) Obok kiełbasek, karkówki czy pieczonych warzyw nie mogło zabraknąć grillowanych bananów nadzianych czekoladą. Deser bardzo prosty i szyb...