Blog kulinarny, przepisy i zdjęcia, kuchnia śródziemnomorska, kuchnia włoska, kuchnia grecka, dieta śródziemnomorska, recenzje i relacje, inspiracje, fotografia
Faszerowane pomidory z ryżem, mięsem mielonym i Mosso Impresje sosem sezamowym sprawdzą się zarówno jako smaczna przekąska, jak i pożywny obiad!
The post Faszerowane pomidory z mięsem mielonym i sosem sezamowym appeared first on Inspirowane Smakiem.
...
Sałatka z ryżem i warzywami to pyszna, zdrowa i kolorowa sałatka ryżowa. Sałatka z ryżem i warzywami króluje na naszym stole w sezonie grillowym od lat, bo jest apetyczna, bardzo smaczna, prosta i szybka w przygotowaniu. Należy jednak pamiętać, aby &#...
Latem uwielbiam papryki faszerowane. Przepisów jest na nie chyba niezliczona ilość, bo można dodawać do nich co nam wyobraźnia podpowie- od ryżu, pęczaku, kaszy...
The post Papryki faszerowane indykiem i ryżem appeared first on Leniwa Niedziela.
Jedną z moich ulubionych greckich potraw jest gemista(gr. γεμιστά), czyli warzywa faszerowane ryżem. Mogą to być pomidory, cukinie, papryki, czy bakłażany, jednym słowem - najpiękniejsze warzywa, jakie lato ma nam do zaoferowania. Wprost zajadała...
Cukinia faszerowana mięsem mielonym to idealny letni obiad. Wszelakie nadziewane warzywa to dania pyszne i sycące, można je nadziewać dowolnymi farszami, zarówno mięsnymi, jak i wegetariańskimi, można je nadziewać kaszą, ryżem z dodatkiem sezonowych wa...