W ostatnich dniach odwiedziliśmy dwa miejsca, które należą do grupy najwyżej ocenianych. Mianowicie zawitaliśmy do RuBaRu i do Wytwórni Burgera. Chcieliśmy sprawdzić czy nadal trzymają poziom.
RuBaRu, jak pamiętacie jest to indyjska restauracja, mieszcząca się przy ulicy Długiej. Ostatnim razem jedliśmy tam butter chicken i wieprzowinę Tikka Masala. Nasze kubki smakowe wtedy oszalały i wystawiliśmy wysoką ocenę! A jak było po powrocie?
Zamówiliśmy danie z oferty lunchowej (14,90 za obiad), rybę w aromatycznym sosie, do tego ciecierzyca na ostro, ryż, chlebki naan i surówka. Raz, że zabiła nas ilość tego jedzenia za tak małą cenę! To dwa znów powalił nas smak. Wszystko było zrobione idealnie, ryba rozpływała się w ustach. A każdy element dania mogliśmy łączyć według upodobań i co najważniejsze każdy do siebie pasował. Utrzymujemy naszą ocenę i nadal polecamy to miejsce, szczególnie w porze lunchowej :)
Wytwórnia Burgerów w Zaułku 20, zachwyciła nas przy pierwszych odwiedzinach, wystrojem wnętrza, czytelnym menu i genialnie wysmażonym burgerem. Czy trzymają poziom mimo upływu miesięcy?
Zamówiliśmy tym razem Bekon, czyli burger z dodatkowym bekonem i serem. Na jedzenie nie usieliśmy długo czekać. I gdy już je dostaliśmy to zaniemówiliśmy, zapomnieliśmy zrobić zdjęć, tylko siedzieliśmy i delektowaliśmy się tą idealnie wysmażoną wołowiną. Tymi dobrze skomponowanymi dodatkami, sosami i bułką własnej roboty. Burger był genialny!
Przy pierwszej wizycie nie daliśmy kompletu gwiazdek... Ale teraz zmieniamy decyzję i z pełną odpowiedzialnością dajemy 4 gwiazdki!
Będziemy starali się sprawdzić odwiedzone przez nas miejsce, aby zobaczyć czy coś zmieniło się na lepsze, a może poziom spada i nikt już nie dba o smak.
Oczywiście o wszystkim będzie na bieżąco informowani!
A niedługo pod Talerzykowym szyldem, może odbędzie się coś pysznego! Na razie nie zdradzamy szczegółów! :)