Mięso ze strusia - zdrowie na talerzuOd setek lat ludzie polowali na strusie ze względu na ich wyjątkowo delikatne i smaczne mięso, pióra i skóry. Nasilenie polowań doprowadziło do tego, że w XVIII wieku strusiom groziło wyginięcie. W Polsce fer...
Mięso ze strusia - zdrowie na talerzuOd setek lat ludzie polowali na strusie ze względu na ich wyjątkowo delikatne i smaczne mięso, pióra i skóry. Nasilenie polowań doprowadziło do tego, że w XVIII wieku strusiom groziło wyginięcie. W Polsce fer...
Jajecznica najlepszy posiłek na dobry początek dnia! Jajecznica to danie, które nie wymaga jakichś specjalnych zdolności kulinarnych. Bardzo często gościmy je na naszych stołach nie tylko w porze śniadaniowej. Jajecznica dobrze wysmażona,...
Podróżowanie stało się istotną sferą mojego życia, udało mi się nawet szczęśliwie wejść w rytm kilkudniowych eskapad co mniej więcej dwa miesiące. W ten sposób nadrabiam wszystkie wakacje na podwórku z kluczem na szyi za czasów podstawówki i muszę przy...
Kartacze to potrawa regionalna bardzo popularna w północno-wschodniej Polsce i przyznam się szczerze, że dopóki nie poznałam mojego drugiego męża o jej istnieniu nie miałam bladego pojęcia. A szkoda bo to naprawdę wyśmienita potrawa, prawdziwie domowa....
Ci z Was, którzy zaglądają na fanpage Krainy rozkoszy podniebienia na Facebooku, wiedzą że na urodzinyod rodziców Krzyśka dostałam między innymi strusie jajo. Chciałam je kupić już od jakiegoś czasu, a tu Teściowa jak dobra wróżka, spełniła moje ...
Cześć =) Codziennie rano wskazane jest pełnowartościowe śniadanie. Jednym z lepszych pomysłów na taką okazję jest jajecznica.Najlepsza jajecznica to taka, która jest robiona na maśle, które ma wspaniały wpływ na jej smak.Jajecznica jajecznicy nierówna...
Kolejne smakowite wykorzystanie szparagów tym razem w formie uwielbianej przez wszystkich lub co najmniej większość jajecznicy :) Zapraszam po listę składników, które ja wykorzystałam do swojego śniadania :) Składniki dla dwóch osób: 4-5 sztuk ...