Cześć Wszystkim! :)
Dziś pomysł na smaczny, wegetariański makaron, który przygotujecie w ciągu 15 minut.

Do przygotowania będziemy potrzebować:
- porcję makaronu tagliatelle, ja użyłam makaronu bezjajecznego z mąki pszennej durum typu semolina
- 1 średniej wielkości cukinię
- kilka pomidorków truskawkowych
- 3 łyżki oliwy
- sok z 1/4 części cytryny (1-2 łyżki)
- 2 ząbki czosnku
- pół łyżeczki suszonej bazylii
- szczyptę soli i pieprzu do smaku
1. Makaron gotujemy wg. instrukcji na opakowaniu.
2. Warzywa myjemy i osuszamy. Pomidorki kroimy na pół, a cukinię za pomocą obieraczki do warzyw na długie, cienkie plastry.
3. Na patelni rozgrzewamy oliwę z sokiem z cytryny. Po chwili dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i cukinię. Podsmażamy przez 5-7 minut.
4. Następnie dodajemy pokrojone pomidorki koktajlowe i podsmażamy kolejne 5 minut.
5. Po tym czasie na patelnię dodajemy ugotowany makaron, doprawiamy, mieszamy, podsmażając jeszcze przez chwilę, dla połączenia smaków i podajemy gorące.
SMACZNEGO! :)