Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Rozczyn drożdżowy
ATLAS SMAKÓW
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
196
Kategorie
65
Rozczyn drożdżowy
SKŁADNIKI: ( składniki na rozczyn odliczamy od składników z wybranego przepisu )25 g świeżych drożdży ( ilość drożdży jest przykładowa - należy użyć taką ilość drożdży jaka jest zawarta w wybranym przepisie na ciasto drożdżowe )łyżka cukru60 ml ciepłeg...
ATLAS SMAKÓW
29 lis 16
Przygotowywanie potraw
,
Szybkie ciasta
Przygotowywanie potraw
12 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
ATLAS SMAKÓW
Niestety ten blog nie ma opisu
196
65
Polecane przepisy
Drożdżowy placek wytrawny
Wspominałam często na blogu, że bardzo lubię drożdzowe wypieki , zarówno te słodkie, jak i na słono. Wprawdzie placek drożdżowy kojarzy się raczej ze słodkim smakiem, jednak ja lubię eksperymenty z tym ciastem . Lubię je robić i prawie zawsze mi się ud...
Grażyna gotuje
Ciasta
,
Drożdżowe
,
Suszone pomidory
BUŁECZKI Z CZOSNKIEM I RZEŻUCHĄ
Bardzo lubię takie bułki. Maślane ciasto drożdżowe wypełnione pikantnym farszem ze świeżej rzeżuchy i polskiego, aromatycznego czosnku. Jeśli chodzi o rzeżuchę (pieprzycę siewną), to warto zasadzić ją w ogrodzie, gdyż to prawdziwa bomba witamin i miner...
Limonkowy - blog kulinarny
Rozczyn drożdżowy
SKŁADNIKI: ( składniki na rozczyn odliczamy od składników z wybranego przepisu )25 g świeżych drożdży ( ilość drożdży jest przykładowa - należy użyć taką ilość drożdży jaka jest zawarta w wybranym przepisie na ciasto drożdżowe )łyżka cukru60 ml ciepłeg...
ATLAS SMAKÓW
Przygotowywanie potraw
,
Szybkie ciasta
Jak zrobić rozczyn / zaczyn ze świeżych drożdży
Dobrze przygotowany rozczyn stanowi gwarancję ładnie wyrośniętego i pulchnego ciasta drożdżowego. Aby taki uzyskać, drożdże powinny być jak najświeższe. Składniki25 g świeżych drożdży (1/4 standardowej kostki drożdży) o temperaturze pokojowej3 płaskie ...
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Jak zrobić rozczyn / zaczyn ze świeżych drożdży
Jak zrobić rozczyn / zaczyn ze świeżych drożdży
Dobrze przygotowany rozczyn stanowi gwarancję ładnie wyrośniętego i pulchnego ciasta drożdżowego. Aby taki uzyskać, drożdże powinny być jak najświeższe. Składniki25 g świeżych drożdży (1/4 standardowej kostki drożdży) o temperaturze pokojowej3 płaskie ...
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Jak zrobić rozczyn / zaczyn ze świeżych drożdży
Jak zrobić rozczyn / zaczyn ze świeżych drożdży
Dobrze przygotowany rozczyn stanowi gwarancję ładnie wyrośniętego i pulchnego ciasta drożdżowego. Aby taki uzyskać, drożdże powinny być jak najświeższe. Składniki25 g świeżych drożdży (1/4 standardowej kostki drożdży) o temperaturze pokojowej3 płaskie ...
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Jak zrobić rozczyn / zaczyn ze świeżych drożdży
Jak zrobić rozczyn / zaczyn ze świeżych drożdży
Dobrze przygotowany rozczyn stanowi gwarancję ładnie wyrośniętego i pulchnego ciasta drożdżowego. Aby taki uzyskać, drożdże powinny być jak najświeższe. Składniki25 g świeżych drożdży (1/4 standardowej kostki drożdży) o temperaturze pokojowej3 płaskie ...
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Jak zrobić rozczyn / zaczyn ze świeżych drożdży
Rozczyn drożdżowy
Rozczyn drożdżowy składniki: 25g świeżych drożdży 2 łyżeczki cukru 100 ml mleka 2 łyżeczki mąki pszennej przygotowanie: W misce ucieram drożdże z cukrem, aż powstanie płynna masa. Mleko podgrzewam do temp. ok. 38oC i wlewam do drożdży. Wsypuję mąkę, w...
Shabby eat
Słodkości
,
Drożdże
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone