Rabarbar kojarzy mi się z kwaśnymi łodygami, które w dzieciństwie posypywałam na grubo cukrem. Tylko w takiej formie był do zaakceptowania. Jednak ta roślina rzadko serwowana jest na surowo. Łodygi rabarbaru są najczęściej wykorzystywane ...
Przepyszne, kruchutkie ciasto w połączeniu z kwaśną, orzeźwiającą galaretką z rabarbaru to przepis na letni deser mojej mamy. Pamiętam je jeszcze z dzieciństwa. Ciasto robi się dość szybko i zapewniam, że jeszcze szybciej znika z talerzyków ;)My ...
Wiosna nie rozpieszcza nas swoją aurą, ale rabarbar daje radę rosnąć nawet w takich warunkach i całe szczęście, bo bardzo na niego czekałam! Dziś kruche ciasto budyniowo-rabarbarowe przygotowane na kruchym spodzie podobnym do kruszonki z dodatkiem miel...
Jeżeli szukacie sernika na zbliżające się święta to mam dla Was propozycję na sernik, który zawsze się udaje. Kruche blaty ciasta przekładane serem z rodzynkami, który wcześniej się gotuje. Wszystko przykryte brzoskwiniami i polane kolorową galaretką.S...
Na pożegnanie lata proponuję niezawodne połączenie malin i rabarbaru z kruchym ciastem. Placek jest lekki i niezbyt słodki. Idealny na podwieczorek lub do porannej kawy.Czytaj więcej »
Kruche ciasto z bezą i owocami oczywiście owocami sezonowymi, wiosną nie brakuje nam truskawek i rabarbaru więc dziś kolejna propozycja z tym zestawem. W przepisie postanowiłam wykorzystać białka, które zawsze zostają mi po przygotowaniu tiramisu, biał...
To najlepsze rabarbarowe, jakie kiedykolwiek jadłam. Delikatne, lekko kwaskowe, a jednocześnie słodkie, za sprawą lekkiej i puszystej jak pianka masy serowej. Pięknie prezentuje się na stole i łatwo, a jednocześnie idealnie się kroi. CIASTO KRUCH...
Babeczki to dla mnie synonim prostoty i szybkości przygotowania : ) Kiedy mam mało czasu zawsze są moim pierwszym wyborem ; ) Sezon na rabarbar rozpoczęty i mam nadzieję, że uda mi się go w pełni wykorzystać, bo uwielbiam go zwłaszcza w wypieka...