Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Cheese Spatzle. Kluseczki, Szpecle, Spatzle.
Simply Cooking
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
72
Kategorie
89
Cheese Spatzle. Kluseczki, Szpecle, Spatzle.
Kluseczki3-4 jajka500 g mąki pszennejgałka muszkatałowasólok. pół szklanki wodyWyrabiamy wszystko w mikserze. Ciasto powinno być elastyczne.Do gotującej wody, wlewam ciasto przez sitko do lanych klusek.Gotuję 2 minuty. Przelewam na durszlak. Troszkę ob...
Simply Cooking
11 maj 16
Obiad
,
Zapiekane
,
Mącznie
mącznie
1 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Simply Cooking
Niestety ten blog nie ma opisu
72
89
Polecane przepisy
Bawarska zapiekanka ze szpeclami
Szpecle to niezwykle popularne w Niemczech kluseczki. Przypominają nasze lane kluski.Do ich przygotowania używa się specjalnych urządzeń, np. "hebla", czyli tarki do klusek.Jednakże, jeżeli nie macie takiego urządzenia, z powodzeniem możecie użyć zwykł...
Skarbnica Smaków
Zapiekanki
,
Kuchnia niemiecka
Smażone spatzle z twarogiem
Spatzle to niewielkie kluseczki przygotowane z mąki i jajek, które często podaję zamiast zwykłego makaronu nitek do rosołu. Usmażone na masełku razem z cebulą i białym twarogiem to pomysł na smaczne, sycące danie. Szybkie do przygotowania, szczególnie ...
KuchniaMniam
A-Z WYTRAWNIE
,
Obiad
,
Dania jednogarnkowe
,
Dania z patelni
,
Twaróg
,
Obiad na szybko
Szpecle (Spätzle lub Knöpfle)
My Blueberry Corner by "jagodzianka" Szpecle to mączne kluseczki wywodzące się z niemieckiej kuchni południowych landów. Spätzle to dłuższe kluseczki, knöpfle są bardziej okrągłe Przeczytaj cały artykuł Post Szpecle (Spätzl...
My Blueberry Corner
Obiad
,
Dania główne
,
Szybko i smacznie
,
Do obiadu
,
Danie regionalne
,
Makaron
,
Boczek
,
Kluski
,
Kuchnia niemiecka
,
Pesto
,
Szpecle
Spätzle (szpecle) szpinakowe z sosem beszamelowym, z parmezanem i speckiem (szpekiem)
Te małe cuda, to specjał kuchni południowych Niemiec i Tyrolu (północne Włochy i zachodnia Austria). Nie będę się nad nimi zbytnio rozwodzić, bo występują w tylu odmianach i wariacjach w całej niemal Europie, że czasu by mi nie starczyło ;)Wspomnę tylk...
Alicja w krainie garów...
Na szybko dla zabieganych
,
Szpinak
,
Kluski
,
Z kuchni regionalnych
Szpecle
SzpecleSkładniki na 4 porcje:- 300 g mąki,- 4 jajka,- odrobina gałki muszkatołowej,- sól,- 4-6 łyżek wody mineralnej,- 2 cebule,- łyżka sklarowanego masła,- 50-60 masła,- 40 g bułki tartejPrzygotowanie:Mąkę, jajka, łyżeczkę soli, gałkę muszkatoło...
Proste Dania
Kuchnia 01/2016 czyli jak mąkę z wodą nazwać kluchami na 100 sposobów
Nie czytam wegańskich magazynów kulinarnych bo są nudne, wtórne, a potrawy w nich prezentowane z takich składników, których nawet nazw nie potrafię wymówić nie mówiąc o przełknięciu ich ceny. Czytam normalne magazyny i książki kucharskie ...
Green Scarf
Czytelnia
,
Kuchnia
Dyniowe spätzle
Späzle, niewielkie kluseczki przygotowane z mąki i jajek. Bardzo proste, smacze i tanie danie, które przygotujesz w kilka minut. Wspaniały dodatek do obiadu, przede wszystkim do dań z sosami lub jako samodzielne danie. Na blogu pojawił się już przepis ...
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sól
,
Mąka orkiszowa
,
Jajka
,
Dynia
Zakończenie akcji "Kuchnia niemiecka"
Akcja "Kuchnia niemiecka" dobiegła końca. Dziękuję wszystkim, którzy wzięli w niej udział i zechcieli podzielić się swoimi przepisamiNie jest to kuchnia szczególnie popularna, choć nie wiem dlaczego, bo przecież tak podobna do naszej polskiej.Szczególn...
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Podpowiedzi wyszukiwań
Placuszki z jabłkami
Pączki francuskie
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha