Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Cheese Spatzle. Kluseczki, Szpecle, Spatzle.
Simply Cooking
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
72
Kategorie
89
Cheese Spatzle. Kluseczki, Szpecle, Spatzle.
Kluseczki3-4 jajka500 g mąki pszennejgałka muszkatałowasólok. pół szklanki wodyWyrabiamy wszystko w mikserze. Ciasto powinno być elastyczne.Do gotującej wody, wlewam ciasto przez sitko do lanych klusek.Gotuję 2 minuty. Przelewam na durszlak. Troszkę ob...
Simply Cooking
11 maj 16
Obiad
,
Zapiekane
,
Mącznie
mącznie
1 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Simply Cooking
Niestety ten blog nie ma opisu
72
89
Polecane przepisy
Bawarska zapiekanka ze szpeclami
Szpecle to niezwykle popularne w Niemczech kluseczki. Przypominają nasze lane kluski.Do ich przygotowania używa się specjalnych urządzeń, np. "hebla", czyli tarki do klusek.Jednakże, jeżeli nie macie takiego urządzenia, z powodzeniem możecie użyć zwykł...
Skarbnica Smaków
Zapiekanki
,
Kuchnia niemiecka
Smażone spatzle z twarogiem
Spatzle to niewielkie kluseczki przygotowane z mąki i jajek, które często podaję zamiast zwykłego makaronu nitek do rosołu. Usmażone na masełku razem z cebulą i białym twarogiem to pomysł na smaczne, sycące danie. Szybkie do przygotowania, szczególnie ...
KuchniaMniam
A-Z WYTRAWNIE
,
Obiad
,
Dania jednogarnkowe
,
Dania z patelni
,
Twaróg
,
Obiad na szybko
Szpecle (Spätzle lub Knöpfle)
My Blueberry Corner by "jagodzianka" Szpecle to mączne kluseczki wywodzące się z niemieckiej kuchni południowych landów. Spätzle to dłuższe kluseczki, knöpfle są bardziej okrągłe Przeczytaj cały artykuł Post Szpecle (Spätzl...
My Blueberry Corner
Obiad
,
Dania główne
,
Szybko i smacznie
,
Do obiadu
,
Danie regionalne
,
Makaron
,
Boczek
,
Kluski
,
Kuchnia niemiecka
,
Pesto
,
Szpecle
Spätzle (szpecle) szpinakowe z sosem beszamelowym, z parmezanem i speckiem (szpekiem)
Te małe cuda, to specjał kuchni południowych Niemiec i Tyrolu (północne Włochy i zachodnia Austria). Nie będę się nad nimi zbytnio rozwodzić, bo występują w tylu odmianach i wariacjach w całej niemal Europie, że czasu by mi nie starczyło ;)Wspomnę tylk...
Alicja w krainie garów...
Na szybko dla zabieganych
,
Szpinak
,
Kluski
,
Z kuchni regionalnych
Szpecle
SzpecleSkładniki na 4 porcje:- 300 g mąki,- 4 jajka,- odrobina gałki muszkatołowej,- sól,- 4-6 łyżek wody mineralnej,- 2 cebule,- łyżka sklarowanego masła,- 50-60 masła,- 40 g bułki tartejPrzygotowanie:Mąkę, jajka, łyżeczkę soli, gałkę muszkatoło...
Proste Dania
Kuchnia 01/2016 czyli jak mąkę z wodą nazwać kluchami na 100 sposobów
Nie czytam wegańskich magazynów kulinarnych bo są nudne, wtórne, a potrawy w nich prezentowane z takich składników, których nawet nazw nie potrafię wymówić nie mówiąc o przełknięciu ich ceny. Czytam normalne magazyny i książki kucharskie ...
Green Scarf
Czytelnia
,
Kuchnia
Dyniowe spätzle
Späzle, niewielkie kluseczki przygotowane z mąki i jajek. Bardzo proste, smacze i tanie danie, które przygotujesz w kilka minut. Wspaniały dodatek do obiadu, przede wszystkim do dań z sosami lub jako samodzielne danie. Na blogu pojawił się już przepis ...
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sól
,
Mąka orkiszowa
,
Jajka
,
Dynia
Zakończenie akcji "Kuchnia niemiecka"
Akcja "Kuchnia niemiecka" dobiegła końca. Dziękuję wszystkim, którzy wzięli w niej udział i zechcieli podzielić się swoimi przepisamiNie jest to kuchnia szczególnie popularna, choć nie wiem dlaczego, bo przecież tak podobna do naszej polskiej.Szczególn...
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone