Cebulę, seler i ziemniaki pokrój w kostkę. Marchewkę i por w plasterki, a czosnek przeciśnij przez praskę.
Mięso podsmaż na oliwie i dodaj warzywa. Całość zalej wodą,tak aby wszystko przykryła. Zagotuj. Dodaj sól i pieprz. Gotuj pod przykryciem przez ok. 1 1/2 godziny.
Sałatka jarzynowa z białą fasolą Z jajkami, jarzynami oraz z białą fasolą z puszki. Sałatka jarzynowa z białą fasolą to dobry pomysł na weekendowe śniadanie albo kolację. Idealnie komponuje się z pieczywem. Bardzo lubię połączenie fasoli i jarzyn. Sała...
Wołowina z brokułami w gęstym słodko-słonym sosie to idealny, szybki i pyszny obiad w środku tygodnia. Świetnie komponuje się z ryżem czy
Artykuł Szybka wołowina z brokułami (7 składników) pochodzi z serwisu Wilkuchnia.
Jedna z naszych ulubionych zup na delikatnym zakwasie na biały barszcz z jarzynami, chrzanem, swojską kiełbasą i jajkiem oczywiście. Na... Czytaj dalej
Rating: Wołowina zapiekana z żurawiną i rodzynkami podana została dziś na obiad. Miała być karkówka, ale jak wyciągałam mięso z zamrażalnika to się pomyliłam i gdy większość składników była już prawie gotowa zorientowałam się, że rozmroziło mi s...
Wołowina zapiekana z warzywami pod beszamelem to wynik eksperymentu jaki przeprowadziłam dziś na obiad. Nie chciałam przygotowywać tradycyjnej wołowiny lub gulaszu, tak więc wyciągnęłam warzywa z lodówki i przeprowadziłam eksperyment. Składniki na: Woł...
Wigilia = ryby = śledzie. W naszym domu śledziożercą jest Piotrek. Może je jeść przez cały rok, ale w Święta Bożego Narodzenia, spożywa ich dużo więcej, każdego roku przygotowuje je w różnych odsłonach. W zeszłym roku były na Wigilię śledzie C...