Składniki:
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżeczki musztardy dijon
- sól do smaku
- pieprz kolorowy do smaku
- 3/4 szklanki kremówki
- 1/2 szklanki zielonego groszku
- 400 g makaronu tagliatelle
- 1-2 marchewki
- ok. 500 g piersi z kurczaka
- 350 g kurek
- natka pietruszki
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie.
Kurczaka pokrój w kostkę i podsmaż na oliwie,pod koniec dopraw pieprzem i solą. Gdy kurczak będzie gotowy przełóż go na talerz lub do miseczki. Na tej samej patelni Smaż kurki przez ok. 5 minut. Następnie dodaj pokrojoną w plasterki marchewkę i groszek. Dodaj musztardę i smaż razem przez ok. 2-3 minuty.
Do kurek dodaj śmietankę. Zagotuj i dodaj kurczaka. Smaż jeszcze przez ok. 3-4 minuty. W razie potrzeby dopraw.
Sos podawaj z makaronem i natką pietruszki.