Składniki:
- 40 g masła
- 1/4 szklanki miodu
- 3/4 szklanki puree z dyni
- jajko , roztrzepane
- 2 1/2 szklanki mąki pszennej
- 2 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 szklanki mleka
- 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
Utrzyj masło z miodem, a następnie dodaj jajko i wymieszaj.
Do utartego masła dodaj dynię, a następnie przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i gałką muszkatołową. Na koniec dodaj 1/3 szklanki mleka.
Ciasto wyłóż na stolnicę oprószoną mąką i wyrób ciasto. Wyrobione ciasto rozwałkuj i wycinaj kółka.
Bułeczki wyłóż na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą.
Wierzch bułeczek posmaruj pozostałym mlekiem.
Piecz w 220 C. przez ok. 15 minut.