Składniki:
- 2 nektarynki
- ok. 200 g mix sałat
- 1/2 szklanki migdałów
- 50 g sera korycińskiego
- oliwa z oliwek
Dressing:
- 2 łyżeczki miodu
- 2 łyżeczki octu winnego
- sól i pieprz
- 1/2 szklanki oliwy z oliwek
- 2 łyżeczki musztardy dijon
Wszystkie składniki na dressing przełóż do słoiczka i dokładnie wymieszaj.
Migdały posiekaj i upraż na suchej patelni. Przełóż do miseczki.
Nektarynki przekrój na pół i usuń pestki. Posmaruj z obu stron oliwą z oliwek i piecz na grillu z każdej strony po ok. 2-3 minuty.
Sałatę przełóż do migdałów, dodaj dressing i wymieszaj. Przełóż na talerze.
Na każdym talerzu wyłóż po jednej nektarynce, oraz posyp pokruszonym serem korycińskim.