Znacie moją słabość do naleśników...Na blogu będą pojawiać się nie raz. Tym razem naleśnik w wersji niemieckiej,pieczony. Mam nadzieję,że Wam posmakuję ;)
Składniki:
- 6 jajek
- 1 szklanka mleka
- 1 szklanka mąki
- 1 łyżeczka soli
- 2 łyżki masła
Włącz piekarnik i nastaw na 205 C. Do piekarnika włóż naczynie żaroodporne.
Wszystkie składniki oprócz masła przełóż do miski i dokładnie wymieszaj.
Masło przełóż do naczynia żaroodpornego i pozwól by się rozpuściło. Gdy masło się rozpuści , wyjmij na chwilę naczynie z piekarnika i przelej do niego ciasto. Wstaw do piekarnika i piecz przez 20 minut.
Naleśnika najlepiej podawać z cukrem pudrem lub ulubionym dżemem czy konfiturą.