Długo czekałam na ten moment,żeby dorwać choć jedną..soczystą...GRUSZKĘ !
Takk już się pojawiły nasze gruszki,nie jakieś 'chińskie czy hiszpańskie' ;p Gruszki najlepiej smakują same w sobie,bez dodatków,ale czasem...no właśnie częstujcie się !
Składniki:
- 1-2 gruszki
- 10 łyżek płatków owsianych
- 6 łyżek migdałów w płatkach
- 5 łyżek płatków kukurydzianych
- 4 opakowania małych jogurtów naturalnych
- 3 łyżki otrąb pszennych
- miód
- sok z cytryny
- orzechy włoskie 1-2 garście
Płatki owsiane,otręby i płatki migdałowe upraż na patelni. Po czym zdejmij z ognia,dodaj płatki kukurydziane i wymieszaj.
Orzechy włoskie upraż na suchej patelni,dodaj do płatków owsianych i ponownie wymieszaj.
Gruszki przekrój na pół, a następnie pokrój na ćwiartki i usuń nasiona. Gruszki skrop sokiem z cytryny.
Jogurty przełóż do miseczki,dodaj miód do smaku i wymieszaj.
Do salaterek nakładaj na przemian jogurt,gruszki i płatki owsiane. Na wierzch wyłóż gruszki.