Mój pierwszy raz z awokado pamiętam do tej pory...kilka lat zastanawiałam się jak 'to' smakuje. Nie wiele myśląc kupiłam jedno awokado i zadowolona w domu pochwaliłam się. Usłyszałam,że to przecież nie dobre...ale jak..No dobra,przekroiłam i spróbowałam, i co? Pierwsza myśl 'to okropne', bez smaku..Dopiero po dłuższym czasie kurczę,no przecież ludzie,to jedzą i chwalą,że takie dobre. Kupiłam jeszcze raz i zrobiłam o ile pamiętam sernik. Od razu lepiej ! Pyszne..Tak więc awokado tak samo w sobie, nie koniecznie,aleee już odpowiednie przyrządzone i doprawione jak najbardziej.
Składniki:
- 3 awokado
- 1/2 łyżeczki soli
- szczypta pieprzu
- sok z 1/2 limonki
- 1/2 szklanki posiekanej cebuli
- 1 pomidor pokrojony w kostkę
- 2 łyżki posiekanej kolendry lub natki pietruszki
- ostra papryka do smaku
Awokado przekrój na pół,usuń pestki a następnie wydrąż miąższ i przełóż do miseczki.
Miąższ z awokado rozgnieć widelcem ,po czym dodaj pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj.