Sałatka będzie idealnym dodatkiem do mięsnych dań z grilla :)Nie wymaga dużo składników ani zdolności kulinarnych ;)
Składniki:
8-10 młodych ziemniaczków
pęczek rzodkiewki
pół pęczka koperku
4 ogórki małosolne (ew kiszone)
1 łyżeczka majonezu
0,5 łyżeczki musztardy
4 duże łyżki majonezu
sól i pieprz
Przygotowanie:
Ziemniaczki szorujemy szczoteczką pod wodą i wrzucamy do garnka z wodą. Gotujemy aż będą miękkie. Nie obieramy. Jak ostygną kroimy w większą kostkę i wrzucamy do miski.
Rzodkiewkę i ogórki również pokrojone w kostkę wrzucamy do miski.
Koperek siekamy drobno i dodajemy do warzyw.
Dodajemy majonez, musztardę, jogurt, przyprawiamy i mieszamy wszystko razem.
Gotowe :)
Smacznego,
Olivia