Zaczynając dzisiejszy wpis muszę od razu napisać, że dawno nie jadłam tak pysznej owsianki. Jest zielona, to fakt - jednak nie znaczy to, że niesmaczna! Słodka, a przy tym bardzo zdrowa. Z jarmużem oraz bananem. Kokosową nutę uzyskałam z pomocą mleczka kokosowego, zaś słodyczy dodał jej nie tylko banan, ale i daktyle. Podałam ją z jagodami goji, które ostatnio jakoś coraz częściej pojawiają się w moich śniadaniach. Oczywiście jest też niezwykłe, kremowe masło migdałowe, a do tego słodkie i lepkie suszone banany oraz gorzka czekolada, która w okresie przygotowań do matury jak i w jej czasie będzie niezbędnym dodatkiem moich śniadań.
jarmużowo-bananowa owsianka kokosowa z daktylami i siemieniem lnianym podana z suszonymi bananami, jagodami goji, masłem migdałowym oraz gorzką czekoladą 99% kale-banana coconut oatmeal with dates and flax seeds served with dried bananas, goji berries, almond butter and dark chocolate 99%
Składniki:
- 5-6 łyżek płatków owsianych
- szklanka mleka roślinnego, w tym 1/4 szkl. mleczka kokosowego
- kilka posiekanych daktyli
- łyżka siemienia lnianego
- duży dojrzały banan
- spora garść świeżego jarmużu
Płatki owsiane wraz z siemieniem oraz daktylami zalać na noc mlekiem. Rano gotować do gęstości, a następnie wymieszać z uprzednio zmiksowanym bananem z jarmużem (na mus), chwilę podgrzać. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!
Został tydzień. Motywacja ani trochę nie opadła, wręcz przeciwnie. Damy radę! ;)
Udanego tygodnia!