Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Bagietka o smaku ciabatty
Akademia Ciastek
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
160
Kategorie
1
Bagietka o smaku ciabatty
Ostatnio zasmakowało nam domowe pieczywo. Po wyśmienitych kajzerkach przyszedł czas na domową bagietkę. Przepis znalazłam na stronie ilovebake.pl, ale zmniejszyłam w nim ilość użytej wody. Powstałe bagietki smakowały jak ciabatta. Byliśmy zachwyceni ic...
Akademia Ciastek
25 wrz 18
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Akademia Ciastek
i nie tylko...
160
1
Polecane przepisy
Ribollita - toskańska zupa z fasoli
Ribollita - toskańska zupa z fasoli, którą dziś możemy znaleźć w menu renomowanych restauracji wywodzi się, podobnie jak pizza, z kuchni chłopskiej, a jak powszechnie wiadomo, proste potrawy są najsmaczniejsze. Ubodzy mieszkańcy Toskanii, aby nie...
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Zupy
,
Wolnowar
,
Dania jednogarnkowe
Żytni chleb na zakwasie z cukinią i kolendrą
Lato to nie tylko czas truskawek i czereśni, ale także cukinii i kabaczków. A to świetni przyjaciele wszystkich wypieków, szczególnie jeśli doda się je do ciasta w tartej postaci. Świetnie nawilżają miąższ chleba i nadają mu ciekawego smaku. Zrobiłam t...
Smakowity Chleb
Bez kategorii
Bagietka pszenna
Świeża pachnąca bagietka pszenna na kolację? O tak, ten pomysł zawsze jest dobry! Do ciepłej pachnącej bagietki wystarczy odrobina dobrej oliwy lub masło czosnkowe, kilka pysznych soczystych pomidorów, żeby przygotować pyszną i prostą ucztę. Bagietka j...
Sprawdzona Kuchnia
Zima
,
Lato
,
Jesień
,
Mąka pszenna
,
Pieczywo
,
Bułki
,
Drożdże
Grzanki z karmelizowaną gruszką i gorgonzolą oraz o tym, dlaczego powinniśmy zrezygnować z nadmiernego spożywania soli
Sól to nic innego tylko chlorek sodu, który jest głównym składnikiem soli kamiennej i wody morskiej. Zawarty w soli sód jest niezbędny dla naszego organizmu, gdyż reguluje zawartość wody w organizmie i równowagę kwasowo-zasadową, bierze udział w proces...
Smakowity Blog Kulinarny
Przekąska
,
Ser
,
Gruszka
,
Grzanki
Burger wołowy na puree z dyni z masłem szałwiowym
Postanowiliśmy kiedyś zrobić z małżonkiem pizzę według przepisu z książki o kuchni włoskiej. Pizza z dynią i szałwią. Ciasto wyszło pyszne, góra też, ale połączenie pizzy z dynią hokkaido było totalnym nieporozumieniem. Nie była to jednak próba całkiem...
Pachnie Obiadem czyli Blog kulinarny, Przepisy
Konkrety
,
Dynia
,
Wołowina
,
Burger
,
Masło szałwiowe
,
Szałwia
Sałatka z ośmiornicy i ziemniaków
Odkąd spróbowałam pierwszy raz ośmiornicę, bardzo przypadła mi do gustu. Jej mięso jest miękkie, posmak morza dość delikatny. Kolejne moje spotkanie jednak okazało się nieprzyjemne ośmiornica była twarda i gumowata. Wtedy też pojawiło się u mni...
Pachnie Obiadem czyli Blog kulinarny, Przepisy
Konkrety
,
Tymianek
,
Kapary
,
Cebula
,
Ośmiornica
,
Ziemniaki
CAPRESE INACZEJ
Sałatka caprese to klasyk, który zna każdy z nas. A może spróbować go nieco urozmaicić? Proszę bardzo! Zamiast dużych pomidorów - koktajlowe (najlepiej truskawkowe). Zamiast plastrów mozzarelli - poszarpane w palcach kawałeczki. Zamiast świeżej bazylii...
because I just love to cook
Bez mięsa
,
Sałatki
Bruschetta z pomidorami, bazylią i czosnkiem
Najprostsza ale bardzo pyszna włoska przekąska. Każdego roku, na początku lutego w Spello odbywa się święto bruschetty. Bruschetta najczęściej występowała w postaci grzanki z solą i oliwą. Jest jednak wiele najróżniejszych sposobów na jej podanie. Możn...
Kuchnia pod przykryciem
Podpowiedzi wyszukiwań
O chuju złoty
Vintage ebooks
Vintage
Placuszki z jabłkami
Pączki francuskie
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym