Do samego końca nie wiedziałam, jakie ciasto zrobić z okazji 2. urodzin Chomiczka. Myślałam o serniku na zimno, bo zależało mi na tym, by było to ciasto aksamitne, delikatne i o zwartej konsystencji. Urodzinowy poranek przywitał nas ciężkimi chm...
Nienaturalnie kolorowe jedzenie ma w sobie coś mylącego i zaciekawiającego. Od niedawna posiadam nowy zestaw barwników spożywczych w żelu i nieśmiało ich używam. Teraz, w serduszkowym, słodkim okresie można zaszaleć z czerwienią. Idealny przepis do wyp...
Właściwie nie zdarza mi się robić ciast z paczki, ale sprzątając ostatnio moją szafkę z cukierniczymi różnościami natknęłam się na pudełko ciasta Red Velvet przywiezione jeszcze z wycieczki z Nowego Jorku. Z obawą (niepotrzebną jak się ok...
Red velvet to walentynkowa klasyka :) Na stronie pojawiły się dotąd babeczki, jeśli chcecie je wypróbować można zobaczyć je w tym wpisie. Dziś kolej na Tort Red Velvet, z delikatnym kremem z białego twarogu. Tort zrobiłam z bardzo stabilnego ciasta na ...
Torcik Red Velvet Wspaniałe w smaku amerykańskie ciacho, które przyrządziłam jako torcik Red Velvet. Bo czy może być piękniejszy tort, niż mocno czerwony, rozpływający się w ustach, przełożony niesamowicie delikatnym kremem, w prezencie urodzinow...
Przepis na babeczki quatre-quarts zawiera w sobie taką samą ilość masła, cukru i mąki, więc proporcje można nie tylko łatwo modyfikować, ale równie szybko zapamiętać ; ) Smakują pysznie i są błyskawiczne do przygotowania. Dodatkowo zachowują św...
Witam Was w ten piękny, zimowy wieczór :)Uwielbiam, gdy pada śnieg!!! Buzia sama się śmieje.Postanowiłam w końcu wypróbować mój świąteczny prezent, a mianowicie urządzenie do wypiekania mini muffinek. Już za tydzień Walentynki i chciałabym zaprop...