Tradycyjna sałatka jarzynowa, obecna na polskich stołach od lat. Prosta w przygotowaniu, tania i zdrowa – same zalety
Polecam!
Składniki:
- 1 kg marchwi
- 0.5 kg pietruszki
- 1 mały seler
- 3 ogórki kiszone
- 1 puszka groszku konserwowego
- majonez
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Marchew, pietruszkę i selera dokładnie umyć i ugotować. Ugotowane warzywa odcedzić i wystudzić. Kiedy będą już chłodne, obrać i pokroić w plasterki o grubości 0.5 cm, a następnie w kostkę, najlepiej za pomocą kółeczka do krojenia warzyw.
W kostkę pokroić również ogórki, groszek odcedzić.
Wszystkie składniki wymieszać z dodatkiem majonezu. Przyprawić solą i pieprzem do smaku.
Smacznego!

Post Sałatka jarzynowa pojawił się poraz pierwszy w Za drzwiami kuchni.