Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Wszystkie przepisy z bloga
VioletoweKucharzenie
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
671
Kategorie
141
Kurczak w krakersach
Takie kotlety znakomicie sprawdzą się na domowych imprezach jako ciepła przekąska. Możemy w ten sam sposób zrobić niewielki kąski i podać je z frytkami i sosem czosnkowym.1 podwójny filet z kurczakaPrzyprawa do gyrosa200 g krakersówSólPieprz2 jajkaKrak...
VioletoweKucharzenie
Drób
,
Kurczak
Kolorowe roladki z kurczaka
Kolorowy i smaczny pomysł na drobiowe roladki. Uwielbiam smak słodkiej kukurydzy w połączeniu z brokułem i ciągnącym się żółtym serem. Myślę, że i dzieci chętnie sięgną po takie mięsko.1 podwójny filet z piersi kurczakaSólPieprzSłodka czerwona papryka1...
VioletoweKucharzenie
Drób
,
Kurczak
Musztardowy filet w serowej panierce
Znakomity pomysł na kotlety z kurczaka gdy nie chcemy smażyć ich na patelni. Wystarczy serowa panierka, trochę przypraw i musztarda aby stworzyć smaczny obiad.1 podwójny filet z kurczakaSólPieprzCzosnek granulowanySłodka czerwona paprykaMusztarda sarep...
VioletoweKucharzenie
Drób
,
Kurczak
Torcik śmietanowo kajmakowy z chałwą
Błyskawiczny i prosty w składnikach jak i przygotowaniu niewielki torcik. U nas zaspokoił ochotę na domowe ciasto do niedzielnej kawy. Uwielbiamy takie połączenia smakowe. Plastry cytryny nadały troszkę kwaskowatości.Biszkopt:4 jajka½ szklanki cukru½ s...
VioletoweKucharzenie
Ciasta
,
Ciasta z kremem
,
Ciasta przekładane
,
Torty
Miruna po grecku
Ulubiona i znana wszystkim ryba po grecku jest obowiązkową pozycją na wszystkich świętach i domowych uroczystościach. Mi osobiście smakuje najlepiej w okresie zimowym.700 g miruny patagońskiej4 marchewki1 pietruszkaKawałek korzenia selera2 cebule3 ziar...
VioletoweKucharzenie
Boże Narodzenie
,
Ryby
,
Przystawki na ciepło
Paszteciki - bułeczki z pieczarkami i łososiem
Pyszne drożdżowe paszteciki ze znanym wszystkim pieczarkowym farszem. Swój domowy wypiek wzbogaciłam o wędzonego łososia, który idealnie pasował ze smakiem grzybów. Polecam jako ciepła przystawka na domowe imprezy.Ciasto drożdżowe:2 szklanki mąki pszen...
VioletoweKucharzenie
Ciasta
,
Boże Narodzenie
,
Pieczywo
Tort śmietanowo porzeczkowy
Pyszny tort śmietankowo porzeczkowy. Porzeczki znakomicie sprawdzają się w tortach, łamią słodycz śmietanki.To co skusisz się na kawałeczek do kawy?Biszkopt (tortownica 24 cm):6 jajekSzczypta soli¾ szklanki cukru¾ szklanki mąki pszennej¼ szklanki mąki ...
VioletoweKucharzenie
Ciasta
,
Desery
,
Ciasta z kremem
,
Ciasta z owocami
,
Ciasta przekładane
Miruna po japońsku na ostro
Obowiązkowa od dziś na każdej domowej imprezie ryba po japońsku. Jadłam już wcześniej ale sama robiłam ją po raz pierwszy. Smaki dopasowałam typowo pod nasz gust - czyli więcej keczupu i octu.700 g miruny patagońskiej bez skórySólPieprzCiasto do ...
VioletoweKucharzenie
Boże Narodzenie
,
Ryby
Krokiety z pieczarkami i łososiem
Zawsze przygotowywałam krokiety z kapustą i grzybami. Tym razem zrobiłam je z pieczarkami i smacznym łososiem. Danie było rewelacyjne w smaku.Krokiety:1,5 szklanki maki pszennej1,5 szklanki mleka2 jajkaSzczypta soli0,5 kg pieczarek2 cebule100 g wędzone...
VioletoweKucharzenie
Boże Narodzenie
,
Ryby
,
Naleśniki
,
Naleśniki z farszem
,
Krokiety
Czosnkowa sałatka śledziowa z chrupiącymi dodatkami
Pyszna i błyskawiczna w przygotowaniu sałatka śledziowa z chrupiącym ogórkiem i słodką kukurydzą. Dodatek czosnku sprawia, że sałatka jest smaczniejsza.4 płaty śledzi marynowanych½ puszki słodkiej kukurydzy1 zielony ogórek1 łyżka koperku3 łyżki m...
VioletoweKucharzenie
Sałatki
,
Ryby
Panna cotta z białą czekoladą i musem brzoskwiniowym
Pyszny deser, znany chyba już wszystkim. Bogactwo owoców sprawia, że panna cotta nie jest przesłodzona. Mus z brzoskwiń jest bardzo aksamitny. Koniecznie wypróbujcie!Mus brzoskwiniowy:1 puszka brzoskwiń w syropie1,5 łyżki żelatynyPanna cotta:330 ml śmi...
VioletoweKucharzenie
Desery
,
Walentynki
Pieczeń z kukurydzą i kabanoskami - idealna przystawka na ciepł
Chipsy boczkowe, chipsy mięsne w dwóch smakach, jerky classic oraz mini kabanoski i mini paróweczki z sosem – to oferta mięsnych przekąsek od Henryka Kani, która wchodzi na sklepowe półki. Spółka szybko chce nią zdobywać rynkowe udziały. A narzędzie ma...
VioletoweKucharzenie
Drób
,
Maestro Henryk Kania
,
Przystawki na ciepło
Recenzja - ,,48 tygodni" Magdaleny Kordel
Jeżeli uważnie śledzicie mój profil na Instagramie, to doskonale wiecie, że sporo czytam. Jakiś czas temu dotarła do mnie książka Magdaleny Kordel - ,,48 tygodni".To właśnie dzięki tej książce życie autorki bardzo się odmieniło. Książka z p...
VioletoweKucharzenie
Wydawnictwo Znak
,
Recenzja
Sernik gotowany z kokosem i białą czekoladą
Prosty w przygotowaniu i smaczny sernik bez pieczenia. Cukier kokosowy oraz wiórki kokosowe nadają niesamowitego aromatu. Kajmak dodatkowo nadaje słodyczy.Forma 24x24 cm1 kg twarogu z wiaderka1 łyżka esencji waniliowej5 jajek200 g margaryny0,5 szklanki...
VioletoweKucharzenie
Ciasta
,
Desery
,
Ciasta z kremem
,
Ciasta przekładane
,
Boże Narodzenie
,
Serniki
Surówka z pekinki z chrupiącymi dodatkami
Taka surówka sprawdzi się jako dodatek do obiadu jak i do domowego fast foodu. Robi się szybko a jest bardzo smaczna!1 mała kapusta pekińska1 ogórek zielony½ czerwonej papryki2 marchewki3 łyżki majonezuSólPieprzKapustę pekińską drobno szatkujemy. March...
VioletoweKucharzenie
Dodatki do obiadu
,
Surówki
Kulki mocy z masłem orzechowym, chia i płatkami owsianymi
Zakochałam się w ich smaku! Są obłędne, nie za słodkie, a przede wszystkim bardzo zdrowe! Po treningu idealne! Polecam pyszne masło orzechowe od firmy Planta Food. Jest smaczne! Wyjadałam je łyżką z pudełka.1,5 szklanki płatków błyskawicznych0,5 ...
VioletoweKucharzenie
Desery
,
Dieta
,
Dla Dzieci
,
Domowy wyrób
,
Planta Food
←
Poprzednia
4
5
6
7
8
Następna
→