Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Wszystkie przepisy z bloga
VioletoweKucharzenie
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
671
Kategorie
141
Pasztet porosołowy z żurawiną
Idealny sposób na wykorzystanie gotowanego mięsa oraz warzyw z domowego rosołu. Smarowidło jest słodkawe ale wyraziste w smaku.Z rosołu:Mięso z korpusu od kurczakaMięso z 2 skrzydełek4 marchewkiKawałek korzenia selera1 korzeń pietruszki¼ szklanki...
VioletoweKucharzenie
Drób
,
Kurczak
,
Pasztet
Kanapki z kurczakiem i jajkiem na ciepło
Rewelacyjne kanapki na syte śniadanie lub ekspresowy obiad. Możemy je zjeść na ciepło lub zabrać ze sobą do pracy lub szkoły.Na 2 duże kanapki:4 kromki chleba razowego1 pierś z kurczakaPrzyprawa do kurczaka1 cebula2 ząbki czosnku4 plastry ż...
VioletoweKucharzenie
Śniadanie
Eklerki z kakaowym kremem budyniowym
Słodkie, rozpływające się w ustach, z posmakiem orzechów eklerki z kremem czekoladowym. Gwarantuję na jednym się nie skończy.Ciasto parzone:125 g margaryny1 szklanka wody1 szklanka mąki pszennej4 jajka (L)Szczypta soliKrem czekoladowy:600 ml mleka¾ szk...
VioletoweKucharzenie
Ciasta
,
Ciasta przekładane
,
Ciasteczka
,
Smaki dzieciństwa
,
Karnawał
Roladki z czerwoną cebulą
Proste roladki z kurczakiem z ciągnącym serem oraz dodatkiem drobno posiekanej czerwonej cebuli są sytym mięskiem na obiad. Czerwona cebula zaostrza ich smak.600 g fileta z piersi kurczakaSólPieprz100 g żółtego sera1 czerwona cebulaSłodka czerwona papr...
VioletoweKucharzenie
Drób
,
Kurczak
Pekinka z ogórkiem
Surówka jest idealnym dodatkiem do dań obiadowych. Mi smakuje także sama w sobie jako przekąska lub lekka kolacja.1 mała kapusta pekińska1 ogórek szklarniowy1 marchewka1 biała cebulaSólPieprz2 łyżki majonezuKapustę pekińską siekamy w drobne piórka. Ceb...
VioletoweKucharzenie
Sałatki
,
Dodatki do obiadu
,
Surówki
Małe gniazdka (pączki hiszpańskie)
Jak można nie lubić gniazdek? Uwielbiam je od czasów szkolnych. Zrobione z ciasta parzonego są puszyste w środku i delikatne. Przygotowałam ich mini wersję, tak na jeden dwa kęsy. Następnym razem zrobię takie duże jak w cukierni.ok. 15-20 małych gniazd...
VioletoweKucharzenie
Ciasteczka
,
Smaki dzieciństwa
,
Słodycze
,
Karnawał
,
Pączki
Warzywa zapiekane w kremowym sosie
Bardzo smaczny, bezmięsny pomysł na obiad. Smaku całej zapiekance nadaje sos na bazie mleka z kremowym serkiem topionym.5 dużych ziemniaków10 różyczek kalafiora50 g kalerosse0,5 szklanki żółtego seraSos:1,5 szklanki mleka 3,2%100 g kremowego serk...
VioletoweKucharzenie
Zapiekanki
,
Bezmięsne
Potrawka z kurczaka z białymi warzywami
Szybki w przygotowaniu obiad z kurczakiem w kremowym sosie z białymi warzywami. Taki obiad możemy podać z ryżem lub ziemniakami.500 g filetu z piersi kurczakaSólPieprzPrzyprawa uniwersalna typu Kucharek2 cebule10 pieczarek1 korzeń pietruszkiKawałek kor...
VioletoweKucharzenie
Drób
,
Kurczak
Śledzik pod pierzynką
Szybka w przygotowaniu i smaczna sałatka śledziowa. Dzięki warstwom smaki sałatki się łączą i stanowią pyszną całość. Polecam na rodzinne spotkania.4 płaty śledzia marynowanego4 ziemniaki1 duża cebula1 łyżeczka musztardy sarepskiej3 jajka2 marche...
VioletoweKucharzenie
Sałatki
,
Boże Narodzenie
,
Ryby
Śledzie z rodzynkami królewskimi
Te śledzie zawsze obowiązkowo muszą być na moim stole podczas domowych uroczystości. Są zarazem słodkawe i ostre. Smaki rewelacyjnie się przenikają.4 płaty śledzi marynowanych2 cebuleGarść rodzynek królewskich5 łyżek keczupu1 szklanka wody2 łyżeczki ko...
VioletoweKucharzenie
Boże Narodzenie
,
Ryby
Sałatka warstwowa ze śledziem i kukurydzą
Bardzo szybka w przygotowaniu sałatka śledziowa z chrupiącym świeżym ogórkiem i słodką kukurydzą. Przełożona warstwami wygląda bardzo efektownie.2 płaty śledzia marynowanego1 puszka kukurydzy4 łyżki majonezu1 ogórek zielony½ pęczka natki pietrusz...
VioletoweKucharzenie
Boże Narodzenie
,
Ryby
Ryba po grecku
Uwielbiana przez wszystkich tradycyjna i znana rybka po grecku. Obowiązkowo na wigilijnym stole.1 kg mintaja4 marchewki1 pietruszkaKawałek selera3 cebule4 ziarna ziela angielskiego3 liście laurowe1 łyżeczka cukru2 łyżki octu190 g koncentratu pomi...
VioletoweKucharzenie
Boże Narodzenie
,
Ryby
Kurczak w pysznych sosach - zestawienie
Obiad w 30 minut? Czemu nie! Szybko, smacznie i kolorowo - taka jest moja kuchnia. Kurczak nie musi być wcale nudny! W pysznych sosach, z dodatkiem warzyw!Wystarczy kliknąć w nazwę nad zdjęciem.1.Potrawka z kurczaka z brukselką i mini marc...
VioletoweKucharzenie
Drób
,
Kurczak
,
Zestawienie
2 urodziny bloga VioletoweKucharzenie
Tak tak to już 2 lata jak prowadzę mój kulinarny pamiętnik! Cieszę się, że mogę dzielić się z Wami moją pasją. Chciałabym podziękować wszystkim Czytelnikom za odwiedziny i powroty. Dwa lata a zmieniło się tak wiele. Kilka wywiadów, współprace, sesje ku...
VioletoweKucharzenie
Przesmażone pierogi z pieczarkami, suszonymi grzybami i czosnkiem
Uwielbiam przesmażone pierogi z pieczarkami. Tym razem smaku nadały im dodatkowo suszone grzyby i czosnek. Idealne na wigilijny stół.Ciasto:4 szklanki mąki pszennej1 płaska łyżeczka soli1 łyżeczka oleju¾ szklanki ciepłej wodyFarsz:0,5 kg pieczare...
VioletoweKucharzenie
Boże Narodzenie
,
Pierogi
Faszerowane jajka z łososiem i cebulką
Szybka w przygotowaniu przekąska. Sprawdzi się na domowych imprezach lub świątecznym stole.5 jajek100 g łososia wędzonego na zimno1 cebulka½ pęczka natki pietruszki2 łyżki majonezuSólPieprzJajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki. Każde jaj...
VioletoweKucharzenie
Sałatki
,
Boże Narodzenie
←
Poprzednia
15
16
17
18
19
Następna
→