Szybki deser serowo-śmietankowy zbiszkoptami przełożonymi, dżemem truskawkowymProsty i smaczny ...
Składniki :-
25 dkg biszkoptów
-500 g serka truskawkowego
-500 ml śmietany 30 %
-4 łyzeczki zelatyny
-1/2 szklanki mleka -(do namoczenia żelatyny )
- 5 łyżek cukru pudru
-1/2 słoika dzemu truskawkowego
-3 galaretki truskawkowe
-450 dkg truskawek (mrozone)
Wykonanie:
Na płaską stronę biszkoptu nałożyć dżem truskawkowy
i przykryć drugim biszkoptem ,przycisnąć.
Układać na dnie rortownicy .
Żelatynę namoczyć w zimnym mleku,
jak napęcznieje rozpuścić (podgrzewając ).
Galaretkę rozpuścić według przepisu na opakowaniu
Śmietanę ubić mikserem dodać serek truskawkowy,
cukier puder a na sam koniec wlać ,
rozpuszczoną chłodną żelatynę, dobrze połączyć mikserem.
Wylać na ciastka równo rozprowadzić po całości,
odstawić na kilka minut do lodówki .
Gdy masa serowo-śmietankowa stężeje na wierzch,
wyłozyć owoce i wylać tężejącą galaretkę .
Smacznego !!!