Marchewka to jeden ze smaczniejszych warzyw. Zastosowane w kuchni ma szerokie. Przygotowując dziś obiad przygotowałem je w innej odsłonie. Wyszły bardzo smaczne - chrupiące i słodkie od karmelu uzyskanego z miodu.
Marchewkę obrać i pokroić na ok. 4-5 cm kawałki. Wrzucić do wrzącej, lekko osolonej wody. Gotować około 7-8 minut.Następnie marchewkę odcedzić. W drugim rondelku roztopić masło i wrzucić marchewkę, obsmażyć przez 3-4 minuty, po czym dodać miód. Zmniejszamy gaz i co jakiś czas mieszamy. Czekamy, aż marchewki się zeszklą. Im dłuższy czas smażenia w miodzie, tym bardziej marchewki są skarmelizowane. Smacznego
Witajcie moi drodzy! Dzisiaj kolejne danie przygotowane w multicookerze. Zrobimy wstążki marchewkowe, karmelizowane w miodzie z płatkami migdałowymi. Taka marchewka może być niezwykłą sałatką do obiadu, a można też potraktować ją jak deser, bo jest sło...
Idąc myślą, że ciasto marchewkowe jest najszybciej znikającym ciastem w naszym domu, poszłam z tą myślą do kuchni i wyczarowałam sernik marchewkowy. Do tego zkarmelizowałam marchew na miodzie i powiem Wam szczerze.... pycha.Składniki:150 g herbatników ...
My Blueberry Corner by "jagodzianka"
Karmelizowana cebula to wspaniały, słodko-kwaśny dodatek do wielu dań. Świetnie pasuje do pieczonych mięs, steków, serów, do ziemniaków, piersi Przeczytaj cały artykuł
Post Karmelizowana cebula ...
Favorite Karmelizowana cebula bardzo prosty i szybki przepis na pyszny dodatek do dań Kliknij w przepis:Karmelizowana cebula
Artykuł Karmelizowana cebula pochodzi z serwisu mój blog kulinarny.pl.
Witajcie moi drodzy! Dzisiaj kolejne danie przygotowane w multicookerze. Zrobimy wstążki marchewkowe, karmelizowane w miodzie z płatkami migdałowymi. Taka marchewka może być niezwykłą sałatką do obiadu, a można też potraktować ją jak deser, bo jest sło...
Croissant na ciepło z serem camembert i karmelizowaną czerwoną cebulą, kawaCzasami minimalizm jest w kuchni najlepszy, a proste smaki wygrywają ze wszystkimi innymi. Tak było i w tym przypadku - miałam croissanta, którego nie chciałam zjadać na słodko,...
Po szparagach z patelni przedstawiam marchewki również z patelni. Szczególnie smaczne są oczywiście młode. Wcześniej głównie gotowałam je dorzucając na przykład do ziemniaków, jednak wtedy brakowało mi odrobiny więcej słodyczy, tym bardziej, kiedy cza...