Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Wszystkie przepisy z bloga
TAPENDA Przepisy Kulinarne na każdy dzień
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
60
Kategorie
117
Jajka cocotte z wędzonym łososiem
Ta cudownafrancuska przystawkajest pełna smaku, a to za sprawą wędzonego łososia, jajka, śmietanyi świeżego szczypiorku.Całość przygotowuje się wkokilkach lub innym naczyniu żaroodpornym w piekarniku w towarzystwie k...
TAPENDA Przepisy Kulinarne na każdy dzień
Jaja
,
Przystawki i Przekąski
,
Szczypiorek
,
łosoś
Sardynki z Zalewy Octowej z Ziemniakami
Impulsem do przygotowania tej przystawki był fakt, że jedna z sieciówek sprowadziła najprawdziwsze sardynki w zalewie octowej konserwowane w oleju. Przepis jak wykonać sardynki w ten sam sposób znajdziecie na stronie Tapenda TUTAJ. Przepis nie jest tr...
TAPENDA Przepisy Kulinarne na każdy dzień
Ryby i Owoce Morza
,
Sardynki
Makaron z Czerwoną Fasolą w Sosie Pomidorowym
Makaron z czerwoną fasolą to klasyczne połączenie w Polsce jednak mało rozpowszechnione. Mamy nadzieję, że przyczynimy się choć trochę do popularyzacji tego dania. U nas ten przepis jest na tyle lubiany, że po komunikacie „dziś na kolację makaron z fa...
TAPENDA Przepisy Kulinarne na każdy dzień
Makarony i Risotta
,
Fasola
Jajka faszerowane i smażone w skorupkach
Jajka ugotowane na twardo, wyjęte ze skorupeknieskomplikowany farsz i migdały, a wszystko "zarumienione" na patelni.Pycha!!!Zapraszamy na tapendową propozycję podania jajek na wielkanocny stół.SKŁADNIKI:4 jajka ugoto...
TAPENDA Przepisy Kulinarne na każdy dzień
Wielkanoc
,
Jaja
,
Płatki migdałkowe
Pasztet Drobiowy z Galaretką z Granatów
Proponujemy przepis na drobiowy pasztet. Mamy nadzieję, że Waszą wyobraźnię rozbudzi sam pasztet do którego wykonania oprócz wspomnianej wątróbki użyte zostały pieczarki, białe wino, tymianek oraz masło, oraz fakt, że na powierzchni pasztetu znajduje s...
TAPENDA Przepisy Kulinarne na każdy dzień
Wielkanoc
,
Do Chleba
,
Granat
Sernik cytrynowo-waniliowy - łatwy, pyszny i wielkanocny.
Bardzo smaczny cytrynowo-waniliowy sernik osłodzony skondensowanym mlekiem z warstwąaksamitnego kremu na bazie serka mascarpone i masła orzechowego oraz z "zatopionymi" czekoladowymi jajkami. Łatwy, prosty i może ozdobić stół wielkanocny.&n...
TAPENDA Przepisy Kulinarne na każdy dzień
Ciasta i Torty
,
Wielkanoc
,
Serek Mascarpone
,
Ser biały półtłusty
,
Masło orzechowe
,
Mleko skondensowane słodzone
Prawdziwy Deser Tiramisu
Tytuł „ Prawdziwe Tiramisu” wziął się nie bez przyczyny, o czym można przeczytać w dalszej części. Do wykonania Tiramisu zostały użyte klasyczne dla deseru składniki czyli ser mascarpone, jajka, wywar z kawy, likier amaretto ( można zastąpić aromatem ...
TAPENDA Przepisy Kulinarne na każdy dzień
Ciasteczka i Desery
,
Serek Mascarpone
Ciasto bardzo cytrynowe bez mąki
Obdarowana pięknym słoiczkiem z kolorową zawartością i instrukcją"obsługi" :) rozpoczęłam eksperyment.Muszę przyznać, że miałam wielkie obawy, co z tego eksperymentu wyjdzie.Zostałam mile zaskoczona ciekawą konsystencją, wilgotnością, a prz...
TAPENDA Przepisy Kulinarne na każdy dzień
Ciasta i Torty
,
Cytryna
,
Zmielone migdały
,
żurawina
,
Kaszka kukrydziana
,
Orzechy laskowe
Żurek na Zakwasie
Dziś zapraszamy na przepis na staropolski żurek doprawiony zakwasem z mąki żytniej. Nasz żurek został ugotowany na białej kiełbasie w wywarze warzywnym z dodatkiem suszonych grzybów leśnych. To właśnie suszone grzyby, a dokładnie ich ciemne kapelusze ...
TAPENDA Przepisy Kulinarne na każdy dzień
Wielkanoc
,
Zupy
,
Biała kiełbasa
,
Zakwas
Szynka pieczona - przepis dla zapracowanych
Zainspirowana przepisem z książki P. Beaty Lipov "Lawendowy dom" upiekłam szynkę wieprzową, której przygotowanie jest nieskomplikowanei stanowi alternatywę dla zapracowanych, zabieganych, zarobionych. Jest bardzo smaczna zarównozaraz ...
TAPENDA Przepisy Kulinarne na każdy dzień
Dania Mięsne
,
Wielkanoc
,
Do Chleba
,
Pomarańcza
,
Szynka wieprzowa
Spaghetti z kurczakiem
Proponujemy wyśmienity przepis na spaghetti z kurczakiem. Sos do spaghetti został wykonany na bazie wywaru warzywnego, jajek oraz oliwy. Sos posiada kremową konsystencję, dzięki której, każda nitka spaghetti jest nim dokładnie obtoczona, lśniąca i prz...
TAPENDA Przepisy Kulinarne na każdy dzień
Makarony i Risotta
,
Kurczak
,
Spaghetti
Tarta bananowa bez pieczenia
Zapraszamy na pyszną tarte z bananami, w której skład wchodzą:masa kajmakowa, banany,bita śmietana, serek mascarpone,ciasteczkowy spód, a całość oprószona jest przesianym kakao.Smakuje naprawdę wybornie. ...
TAPENDA Przepisy Kulinarne na każdy dzień
Ciasta i Torty
,
Wielkanoc
,
Serek Mascarpone
,
Banany
,
Masa kajmakowa
Fasolka po Bretońsku
Proponujemy fasolkę po bretońsku. Nasza wersja fasolki po bretońsku nie będzie różnić się w żaden szczególny sposób od wszystkich innych przepisów. Fasolka po bretońsku to klasyk kuchni polskiej, co oznacza, że danie jest idealne i nie ma uzasadnienia ...
TAPENDA Przepisy Kulinarne na każdy dzień
Dania Mięsne
,
Fasola
Magdalenki - ciastka pochodzące z Francji
Ciastka przypominające muszelki mają swój rodowód w Lotaryngii na północy Francji. Wygląd zawdzięczająformie, w której się je piecze. Nazwa prawdopodobnie została nadana przez LUDWIKA XV na cześć Madeleine (Magdaleny) Paulmier, mistrzyni cukierni...
TAPENDA Przepisy Kulinarne na każdy dzień
Ciasteczka i Desery
,
Orzechy włoskie
,
Kakao
,
Wiśnie kandyzowane
Golonka w Piwie
Przedstawiamy Wam przepis na golonkę w piwie, golonkę mięciutką w środku, pokrytą chrupką i aromatyczną skórką. Naprawdę jest to wyborna golonka, wszyscy wielbiciele golonek będą ukontentowani przepisem- gwarancja Tapendy.Jeśli macie ochotę na golonkę ...
TAPENDA Przepisy Kulinarne na każdy dzień
Dania Mięsne
,
Golonka
,
Mięso
Keks marchewkowy
Aromatyczny... pyszny keks marchewkowy z bogatym "wnętrzem" -dodatkiem mieszanki owoców suszonych z miechunką(jagodyGoji, żurawina, rodzynki, śliwki) oraz z płatkamimigdałów oraz posiekanymi orzechami wło...
TAPENDA Przepisy Kulinarne na każdy dzień
Ciasta i Torty
,
Orzechy włoskie
,
Płatki migdałkowe
,
Marchewka
,
Bakalie
←
Poprzednia
1
2
3
4
Następna
→