Podstawą smacznej drożdżówki jest (wg. mnie oczywiście) 1. duża ilość lukru 2. jeszcze większa ilość kruszonki oraz 3. ogromna ilość kwaskowatych , przełamujących słodki smak lukru śliwek I całkiem niedawno udało mi się takie cudne cudeńko upiec, oj było radości w domu, a dodając do tego ciepłego ciasta…
Najlepsza jesienna zawijana drożdżówka ze śliwkami i kruszonką. To zakręcone ciasto ze śliwkami jest tak smaczne, że błyskawicznie zniknęło. Ciasto drożdżowe oczywiście bazuje na przepisie na uniwersalnym przepisie na Crazy Dough , z którego namiętnie ...
Delikatne i mięciutkie ciasto drożdżowe z dużą ilością śliwek i brzoskwiń , posypane migdałami i migdałową kruszonką , która doskonale komponuje się z aromatycznymi i soczystymi owocami. Sposób przygotowania W letnim mleku rozpuścić drożdże dodając ły...
Proste ciasto ze śliwkami i kruszonką
Proste ciasto ze śliwkami i kruszonką
Proste ciasto ze śliwkami i kruszonką. Jedno z lepszych ciast, jakie ostatnio zagościły na blogu, a przy tym wymaga minimalnej pracy i czasu. A smak? Jak to określił ...
Śliwki kojarzą mi się z początkiem jesieni i niestety obecnie pogoda również przypomina ten czas ; ) Za to muffiny z dużą ilością kruszonki zawsze poprawiają humor : ) Polecam!!! Składniki (6 dużych foremek lub 8 mniejszych ): 150 g mąki...
Uwielbiam smak i zapach świeżo upieczonej drożdżówki, chrupkość kruszonki i wilgotne owoce. Jednak nie zawsze mam ochotę na długie, męczące wyrabianie drożdżowej masy. Wtedy sięgam po przepis na drożdżówkę bez wyrabiania. Pracy przy cieście jest napraw...