Sos grzybowy jest idealnym dodatkiem dowielu potraw jak gołąbki, pieczonego schabu, karkówki czynawet mielonych. Przygotowuję go bardzo często doobiadu, bo jest niesamowicie uniwersalny ipasuje naprawdę dowielu potra...
Prosty i szybki w przygotowaniu sos grzybowy ze świeżych grzybów (u mnie świeże podgrzybki), świetny w sezonie grzybowym. Świeżych grzybów nie powinno się moczyć w wodzie. Spodnia część kapelusza chłonie wodę jak gąbka. Polecam czyszczenie kapeluszy w...
Lubię gołąbki .a że jestem wegetarianką poszukuje innych rozwiązań niż tradycyjne..Tym razem zrobiłam z suszonymi grzybami leśnymi z dodatkiem tymianku..Wyszły nie ziemskie..Polecam nie tylko wegetarianom .. Składniki: 1 główka mała kapusty 1 woreczek ...
Sos grzybowy z leśnych grzybów suszonych to podstawa na moim wigilijnym stole. Idealnie komponuje się z gołąbkami :)Składniki:5 dag suszonych grzybówsól do smaku6 ząbków czosnku2 łyżki masła2 łyżki jogurtu naturalnego2 łyżki gęstej śmietanypieprz do sm...
Sos grzybowy z suszonych grzybów
Sos grzybowy z suszonych grzybów.
To mój ulubiony sos grzybowy. Ma mocno grzybowy smak i wspaniały leśny aromat. Jest genialny do mięs, ale można go użyć go także do makaronów. Świetnie pasuje do wieprzowiny, dziczyzn...
Bardzo lubię sos grzybowy z suszonych grzybów. Robię go raz w roku na Wigilię. Rodzina moja nie może się go doczekać.2 garście grzybów suszonych1 cebula dużasól, pieprzmasło klarowane1 łyżka płaska mąki krupczatki300 ml śmietana kremówka 30 %Grzyby zal...
Tak jak obiecałam, od tego tygodnia na moim blogu będą pojawiały się przepisy na zdrowe dania idealne na wigilijny stół. Zaczynamy od bardzo prostej, ale pysznej i aromatycznej zupy z