Przepyszny ! Przepis idealny jeżeli lubicie smaki proste i klasyczne. Bogaty aromat miodu i przypraw korzennych dodatkowo spotęgowany czarną herbatą. Piernik jest niesamowicie puszysty, mocno rośnie w piekarniku i świetnie się kroi. Możecie dodać do ni...
Piernik ów powstał na życzenie mego tatusia, bo szanownemu rodzicielowi ilość miodu do wyobraźni przemówiła. Przepis wziął się z vintagowej książki "Kuchnia żydowska", z której to pochodzi także nasza ulubiona szarlotka, zwnana pieszczotliwie żydlotką....
To ciasto już zupełnie w świątecznych kilmatach. Bardzo je lubię, na blogu jest już sporo różnego rodzaju pierników. Ten jest nieco lżejszy , niż takie, które zwykle robię z sokiem z mandarynki, za oleju, za to z pełnoziarniostą mąką, czyli bar...
Piernik z demem (bez jajek) oraz bez dodatku miodu. Doskonay dla osb z nietolerancjami pokarmowymi. Szybki, miciutki i puszysty.
Post Piernik z dżemem (bez jajek) pojawił się poraz pierwszy w I Love Bake.
Szybki i smaczny piernik z dodatkiem marchewki. Jest puszysty, delikatny i nie wymaga leżakowania. Można delektować się jego smakiem zaraz po upieczeniu. Polecam!Składniki:2 szklanki maki pszennej1 szklanka cukru pudru1/2 łyżeczki soli2 łyżeczki proszk...
Pierwszy śnieg za oknami (przynajmniej na lubelszczyźnie), więc na blogu pierwszy w tym roku przepis na piernik. Nie byle jaki: ciemny, wilgotny, puszysty, o wyraźnym smaku - przygotowany na melasie i ciemnym piwie Guinness. Robi się go bardzo szybko i...