Sos : -50 ml oleju -50 ml wody -pół łyżeczki soku z cytryny -pół łyżeczki musztardy sarepska lub delikatesowa -pół łyżeczki oregano -pół łyżeczki bazylii -szczypta tymianku
Sposób przygotowania : Sałatę rwiemy na dowolne kawałki , pomidora kroimy na dowolne kawałki ogórek kroimy w kostkę cebule kroimy w piórka oraz drobno kroimy szczypiorek Wszystko solimy oraz pieprzymy Mieszamy wszystkie składniki sosu w szklance i wlewamy do warzyw dobrze mieszamy i odstawiamy na 15-20 min i Gotowe
Surówka kopenhaska z sałaty lodowej, marchewki i ogórków konserwowych jest lekka, zdrowa i bardzo pyszna. Idealnie pasuje do wszelkiego rodzaju mięs, ale można ją również jeść jako samodzielny posiłek. Poniższa porcja wystarcza mi na jakieś 3 dni, sał...
1/2 główki sałaty lodowej,1 marchewka,5 szt. rzodkiewek,1/2 ogórka wężowego,1/2 pęczka szczypiorku,śmietana 18% (lub jogurt naturalny),sól,pieprz czarny mielony.Niezastąpionym elementem każdego obiadu jest niewątpliwie dobra surówka...
Najlepiej smakowałyby w tortilli, z sałatą lodową, ogórkiem, pomidorem i sosem czosnkowym. Na obiad podałam je jednak z ziemniakami. Są naprawdę dietetyczne i zdrowe!Czytaj więcej »
Sałatki z panierowanym mięsem (schabem, kurczakiem) należą do moich ulubionych, a na imprezach wzbudzają zachwyt gości za sprawą swojego apetycznego wyglądu i smaku. Do tego pokrojonymi 3 plastrami schabu w sałatce wykarmi się więcej gości niż gdyby b...