Paluchy wiedźmy to propozycja na zbliżające się Halloween. Tworzenie takiej przekąski to świetna zabaw w kuchni z najmłodszymi. Wyglądają na przerażające, chociaż mnie od zawsze bawiły takie straszne wypieki. Dzięki mojej córce w ...
Szczerze mówiąc nie jestem wielkim miłośnikiem ciast z dodatkiem kawy, ale tym razem byłem bardzo mile zaskoczony. Puszysty biszkopt nasączony mocno aromatycznym syropem kawowym, pyszny i puszysty krem śmietankowy o lekkim posmaku kawy tworzą razem poł...
Uwielbiam ciasta z warzywami i bakaliami, są wilgotne, aromatyczne, bardzo dobrze się przechowują. Ciasto ma lekko czekoladowy smak z wyraźną nutą migdałową, a posiekane migdały przyjemnie chrupią podczas jedzenia. Receptura
Artykuł Ciasto czeko...
Ciasteczka Paluchy Wiedźmy, czyli delikatne, maślane i kruche ciasteczka z migdałami mają swoich zwolenników i przeciwników. Ja raczej patrzę na nie, jako zabawne ciasteczka, które przypominają właśnie palce, ale jeśli ta forma ciasteczek Wam n...
Bywają takie dni, kiedy na przygotowanie czegoś słodkiego na deser mamy dosłownie kilka chwil, w takich wypadkach dobrze mieć wypróbowane ekspresowe przepisy. U mnie takim awaryjnym rozwiązaniem często bywa ciasto francuskie. Dziś mam dla Was pomysł na...
Paluchy chleboweJeśli znudził się Wam typowy chleb czy bułeczki mam dla Was propozycję nie do odrzucenia. Paluchy chlebowe, u mnie sprawdziły się idealnie jako dodatek do różnych smarowideł typu humus czy śniadaniowy serek z zahterem. Mąż był tym rodza...
Paluchy serowe z ciasta francuskiego. Przekąska błyskawiczna w przygotowaniu, słone paluchy świetnie sprawdzą się na imprezie. Składniki ciasto francuskie 1 opakowanie ser wędzony tarty 2 łyżeczki szczypta soli ( opcjonalnie w zależności od rodzaju ser...
Paluchy serowe z ciasta francuskiego. Przekąska błyskawiczna w przygotowaniu, słone paluchy świetnie sprawdzą się na imprezie. Składniki ciasto francuskie 1 opakowanie ser wędzony tarty 2 łyżeczki szczypta soli ( opcjonalnie w zależności od rodzaju ser...