Buy Clotilde's latest book, The French Market Cookbook!
Whether you live in Paris or youre just visiting, chances are you spend a lot of time thinking, reading, talking, []
The post 10 Tips for Picking a Paris Restaurant appeared first on...
Pudding chlebowy jest kolejnym przepisem recyklingowym w którym możemy wykorzystać niezbyt świeżą chałkę lub ciasto drożdżowe albo najczęściej używany do tego deseru, chleb tostowy. Angielski przysmak można przygotować w różnych wariantac...
Working in a restaurant kitchen means a few things. You wear the same shoes as hardworking nurses because standing for prep afternoon and service night is no joke. You speak at least enough Spanish to insult someones kitchen speed o...
Jak co roku rozpoczynamy poświąteczny recykling Zostało nam pół lekko wysuszonej bagietki, można ją pokroić w mniejsze kawałki i pozostawić do klopsa lub kotletów mielonych, albo zrobić pyszny pudding chlebowy Pudding chlebowy Składniki: 1/2 bagietki p...
Today we will visit a secret garden in Poland. The restaurant is hidden in one of the narrow streets of the old town of Toruń, although they advertise in the main street. Serves good, traditional Polish food and some international classics. I went for ...
Dziesięć ciast temu, w minioną niedzielę, dołączyłam do grona uczestników Restaurant Day.W tym kwartale wrocławska edycji zagościła w Browarze Mieszczańskim, łącząc się z cotygodniowym Bazarem Smakosza. Było smacznie i tłumnie - już nie mogę doczekać s...
Nowa praca całkowicie mnie wciągnęła. Widzę, że ostatni post był po poprzednim Restaurant Day. Cholibka! Ale jest też dobra nowina, bo znów otwieram jednodniową restaurację, aby spożyć gdzieś tą skumulowaną energię i zaprezentować przepisy, które czeka...
Informacja o imprezie trafiła do nas stosunkowo późno, nie było szans na przygotowanie własnego stoiska, więc od piątku byliśmy nastawieni wyłącznie na konsumpcję. Wrocławski Browar Mieszczański to idealne miejsce na tego typu przedsięwzięcia. Już prze...