Wielkanocne śniadanie to klasyka. Żurek, biała kiełbasa i jajeczko którym dzielimy się z rodziną. Reszta zależna jest od tradycji danego regionu i rodzinnych przyzwyczajeń.
Dziś chcę Wam podsunąć kilka pomysłów na wielkanocne menu. Jestem pewna że każdy wybierze coś dla siebie. W szczególności polecam jajeczka bez majonezu, domowy pasztet który w domach wielu moich czytelników okazał się hitem i na Wielkanoc i na Boże Narodzenie, mini serniczki z likierem sheridan, mazurek, zupę z kaczki, jajka z marchewką i pieczoną paprykę Ramiro faszerowaną serkiem .
Jestem ciekawa Waszych wielkanocnych potraw. Piszcie w komentarzach co pojawia się na Waszych stołach. Co jest tradycyjne, a co wprowadziliście nowego? (aby przejść do przepisu, kliknij na nazwę dania)
KLASYKA
Żur na wędzonce Faszerowane jajeczka bez majonezu Jajka faszerowane marchewką i nasionami chia. Bez majonezu!Jajeczka z prosciutto Jajeczka z kremem z wędzonego łososia. Bez majonezu ! Roladki z wędzonego łososia z kremem chrzanowym