Pszczoły to jedne z najbardziej fascynujących stworzeń. Jak żyją pszczoły i jak powstaje miód opowiadali nam bracia i dziadek Tuszyńscy.W pasiece Tuszyńskich witają nas trzy pokolenia - dziadek, jego syn i wnuki (z żoną i narzeczoną). Senior rodu...
Crust and Dust - Kulinarny Blog Roku 2012. Jemy i piszemy.
Przepyszna tym razem najpierw dostałam kawałek a potem zrobiłam, od tamtej pory robię dość często, bo jest najlepsza.Składniki na okrągłą blaszkę do tart:Ciasto:200 gr mąki owsianej (mielone płatki, bezglutenowe)100 gr masła20 gr ...
Today we want to share with you a beautiful project made by two really talent Polish artist. They decided to revive the traditional floral ornaments made of folded crepe paper, popular in Poland in the early 20th century. Back then Continued
Po...
Dziś tylko zdjęcia. Żeby nie zapomnieć. O uśmiechniętych ludziach. O błękicie wody. O wietrze. O Kosmie, który całą wycieczkę przespał w nosidle. O Jance, która tańczyła taniec śnieżynki na karaibskiej plaży. O braku spinki. Bardzo dziś tęsknię. Część ...
Kochane dziewczyny, wczorajsze losowanie odbywało się wśród wielkiej radości maszyny losującej :) czyli 10 letniej pannicy. I ta oto łapka wylosowała ....ULA HERBIS.Ula proszę o kontakt mailowy kucharzytrzech@gmail.com - prześlij mi p...
Ostatnio dni uciekają tak szybko, że gubię po drodze gdzieś oddech. Dopiero co rozpoczynał się nowy rok, a tu proszę... mamy maj!Owszem, piekło się to i owo, zdecydowanym ulubieńcem były kruche ciacha z orzechami, ale brzydale znikają z talerza t...