SOS TYSIĄCA WYSP PRZEPIS – aksamitny, pyszny, łatwy i szybki sos o łososiowym kolorze. Ma zastosowanie zarówno do sałatek jak i kanapek. Podstawą tego sosu jest majonez. Polecam zrobić go na bazie pysznego, domowego majonezu. Myślę, że jest to zdecydowanie zdrowsza wersja tego sosu, który jest dostępny w sklepie.
SOS TYSIĄCA WYSP PRZEPIS
Składniki:
- 5 łyżek domowego majonezu
- 2 łyżki domowego keczupu
- 2 łyżeczki cukru
- 1 łyżka octu winnego
- Połówka ogórka konserwowego
- 1 łyżeczka drobno posiekanej białej cebuli
- Szczypta soli
- Szczypta pieprzu
Wykonanie:
Do miseczki dałam majonez, keczup, cukier, ocet winny, startego na tarce o drobnych oczkach ogórka, drobno posiekaną cebulkę, sól, pieprz i wszystko razem wymieszałam. Tak przygotowany sos jest gotowy do polania na sałatkę bądź posmarowania wędliny na kanapce.
Artykuł SOS TYSIĄCA WYSP PRZEPIS pochodzi z serwisu Przepisy Joli.