• Dodaj nowy blog
    • Przydatne informacje
    • Kontakt
294615 wyników

Przepis na Wyszukaj przepis na...) UNION ALL SELECT NULL,NULL,NULL,NULL,NULL,NULL,NULL,NULL,NULL,NULL#

Przepis na Marchewkowe burgery z kaszy jaglanej (z resztek po soku)
Marchewkowe burgery z kaszy jaglanej (z resztek po soku)
Jeśli tak jak ja, lubicie napić się domowego soku marchewkowego, po którym zostaje masa zmielonej marchewki i nie wiadomo co z nią zrobić - polecam przygotować burgery marchewkowe.Proste, szybkie, bardzo pożywne.Dawno, dawno temu opublikowałam też prze...
Kuchnia wegAnki
Bezglutenowe, Obiad, Kasza jaglana, Burgery
Przepis na Szarlotka z dynią – świetne ciasto na jesienne dni
Szarlotka z dynią – świetne ciasto na jesienne dni
Szarlotka z dynią chodziła za mną już od dłuższego czasu. Nie chciałam przy tym, by był to klasyczny jabłkowo-dyniowy pie, jaki jest popularny w Stanach Zjednoczonych, a raczej taka klasyczna, wysoka szarlotka. Swoją drogą to ciekawe jak ...
Madame Edith
Przepis na Sernik z syropem klonowym i orzechami włoskimi
Sernik z syropem klonowym i orzechami włoskimi
Sernik cynamonowy to obłędnie smaczne ciasto. Z dodatkiem syropu klonowego oraz włoskich orzechów smakuje jak kwintesencja zimy. Będzie idealnym dopełnieniem weekendowego obiadu. Sprawdzi się wspaniale do popołudniowej kawy czy też na świątecznym stole...
Madame Edith
Przepis na Placki szpinakowe
Placki szpinakowe
Placki szpinakowe to ostatnio ulubione śniadaniowe danie Monsieur. Zwłaszcza, że z kwaśną śmietaną i łososiem są super smaczne i bardzo pożywne. Placuszki przypominają swoją strukturą typowo amerykańskie pancakes   są puszyste i wysokie na niema...
Madame Edith
Przepis na Suszone pomarańcze – na choinkę i nie tylko
Suszone pomarańcze – na choinkę i nie tylko
Suszone pomarańcze są kapitalną dekoracją, jaką możemy wykorzystać do udekorowania choinki lub świątecznych wieńców. Naturalne dekoracje zdobywają coraz większe grono wielbicieli, bo nie dość, że pięknie wyglądają i pachną, to są jeszcze trwałe i przed...
Madame Edith
Przepis na Pszenna tortilla
Pszenna tortilla
Pszenna tortilla to jeden z tych produktów, który najlepiej smakuje zrobiony w domu. W dodatku macie pewność, że w składzie nie ma żadnych podejrzanych składników. Pod niedawnym przepisem na burrito pytaliście jakich placków używam odpowiedział...
Madame Edith
Przepis na Mojo Rojo – najpopularniejszy sos na Wyspach Kanaryjskich
Mojo Rojo – najpopularniejszy sos na Wyspach Kanaryjskich
Mojo to rodzaj sosu. Jego różne wersje podawane są w całym hiszpańskojęzycznym świecie. Ta akurat pochodzi z Wysp Kanaryjskich, gdzie do żadnego posiłku nie może zabraknąć miseczki z Mojo Rojo czy Mojo Verde. Te sosy są genialne i każdy, kto choć raz o...
Madame Edith
Przepis na Ciasto z morelami – słynna austriacka babka Gugelhupf
Ciasto z morelami – słynna austriacka babka Gugelhupf
Morele to najpopularniejsze owoce w Austrii. Znajdziecie je w wielu słodkich wypiekach, z tortem Sachera na czele, w którym ukrywają się pod postacią gęstej marmolady. Gugelhupf to ciasto w kształcie babki, które znajdziecie w wielu wariantach ...
Madame Edith
Przepis na Śledzie korzenne
Śledzie korzenne
Śledzie korzenne to kolejna wariacja na temat śledzi. Bardzo lubię przyprawy korzenne, dlatego to wydanie jest mi szczególnie bliskie. Do przygotowania tej przekąski możecie użyć praktycznie wszystkich korzennych przypraw. Najlepiej wybierzcie te, któr...
Madame Edith
Przepis na Kokosowe bułki „Pani popo” – prosto z Hawajów!
Kokosowe bułki „Pani popo” – prosto z Hawajów!
Instagram to genialne narzędzie i wielka inspiracja w kwestii podróży, ale też przepisów. Kilka dobrych miesięcy temu kokosowe bułki Pani popo zobaczyłam na jednym ze zdjęć i momentalnie się w nich zakochałam po przeczytaniu opisu. To jed...
Madame Edith
Przepis na Grzany cydr (także w wersji bezalkoholowej)
Grzany cydr (także w wersji bezalkoholowej)
Grzany cydr to doskonały napitek na zimowe wieczory. Dzięki temu, że w sklepach półki niemalże uginają się od cydrów i napój ten stał się w ostatnich latach bardzo popularny, mamy też dostęp do wersji bezalkoholowych, które mogą pić wszyscy. Grzany cyd...
Madame Edith
Przepis na Tacos z wołowiną – meksykańska przekąska
Tacos z wołowiną – meksykańska przekąska
Tacos (w liczbie pojedynczej taco) to jedno z popularniejszych dań kuchni meksykańskiej. Podaje się je na przekąskę, bo jest dość małe, ale w większej liczbie może robić za całe danie. Tacos się podobnie do burrito, z tą jednak różnicą, że mięso jest b...
Madame Edith
Przepis na Pischinger kajmakowy – smak dzieciństwa
Pischinger kajmakowy – smak dzieciństwa
Pischinger kajmakowy to bez wątpienia jeden z moich smaków dzieciństwa i deser, który w czasach PRLu był niezwykle popularny. Potem, ze względu na wszechobecny dobrobyt i zapełniające się półki sklepowe wszelakimi batonami oraz gotowymi waflami ...
Madame Edith
Przepis na Śledzie matias w bułce / Czym matiasy różną się od zwykłych śledzi?
Śledzie matias w bułce / Czym matiasy różną się od zwykłych śledzi?
Już za kilka dni ostatki! Ostatnie dni karnawału, zgodnie z tradycją, rozpoczniemy tłustym czwartkiem, a zakończymy we wtorek „śledzikiem”. Potem nastąpi czas wielkiego postu aż do Wielkanocy. Na ostatki można, a wręcz należy, przygotować coś ekstra np...
Madame Edith
Przepis na Sopa Azteca – meksykańska zupa z tortillą
Sopa Azteca – meksykańska zupa z tortillą
Sopa Azteca to bardzo popularna w Meksyku zupa robiona na bazie pomidorów i ostrej papryki z dodatkiem awokado, smażonej tortilli, z kleksem śmietany i przyprawami. Jest super prosta w przygotowaniu, a dzięki dodatkowi mięsu z kurczaka (może być z roso...
Madame Edith
Przepis na Jak dobrać makaron do sosu?
Jak dobrać makaron do sosu?
Kiedy na początku studiów przyjechałam do Warszawy i zamieszkałam sama, bardzo szybko musiałam się nauczyć gotować. Moim pierwszym popisowym daniem był makaron. Klasyczny i, co tu dużo mówić, bardzo prosty. Passata pomidorowa, cebula, czosnek, świeże z...
Madame Edith
← Poprzednia
557558559560561
Następna →
  • Najlepsze przepisy kulinarne w sieci © 2011-2025 Webshark.pl - Regulamin