Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
14490 wyników
Przepis na true taste hunters
Badanie wzroku w gabinecie okulistycznym
Wzrok to jeden z naszych najważniejszych zmysłów, dlatego powinniśmy o niego dbać i regularnie wykonywać badania wzroku, aby zapobiegać chorobom lub wykryć wadę wzroku. Obecnie w naszym kraju jest wiele ...Artykuł Badanie wzroku w gabinecie okulistyczn...
Smaku fabryka
Uroda i zdrowie
Jajka faszerowane awokado z wasabi
Potrzebujesz:♥ 6 dużych jajek♥ 1 dojrzałe awokado♥ pół łyżeczki wasabi i 1 łyżka chrzanu♥ szczypta soli♥ 1 łyżka sezamu♥ 1 łyżeczka sosu sojowego♥ roszponka lub rukola do dekoracjiZrób mnie:Ugotuj, ostudź i obierz jajka. Delikatnie poprzekrajaj je wzd...
Taste me! Eat me!
Wielkanoc
,
Jajko
,
PRZYSTAWKI
,
Awokado
,
Wasabi
Lekka sałatka z rukolą, wędzonym łososiem i ricottą
Po świętach przyszedł w końcu czas na lekkie i zdrowe posiłki. Warto czasem zabrać do pracy kolorową sałatkę i zjeść trochę warzyw w dobrym białkowym towarzystwie :)Potrzebujesz:♥ 100 g łososia wędzonego♥ 100 g rukoli♥ 50 g ricotty♥ garści pomid...
Taste me! Eat me!
Sałatka owocowa z dużą ilością kcal
W kuchni lubię przede wszystkim proste dania, które mogę podać w niekonwencjonalny sposób. Jestem zdania, że trochę szaleństwa jeszcze nikomu nie zaszkodziło. Postanowiliśmy z moim partnerem wykorzystać piękno kokosa, który wręcz krzyczał do nas ze sk...
Piekarnik Laury
Desery
,
Sałatki
SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTKI Z TRUSKAWKAMI
Składniki:1 główka kapusty50 gr. rukoli 1/2 kg truskawek1 łyżka miodu 1 łyżka octu balsamicznego 2 łyżki oliwy z oliwek2 łyżki wodysól pieprz do smaku Przygotowanie:Obraną z twardych zewnętrznych liści kapustę myję pod bieżącą wodą. Osuszam i kroj...
dieta eco
Sos „serowy” z pieczarkami
2 cebule pokroić w kostkę i podsmażyć, dodać drobno pokrojone pieczarki i poddusić. Puszkę białej fasoli zmiksować razem z zalewą na gładko. Zalać pieczarki i cebule powstałym sosem. Dodać 3 łyżki płatków drożdżowych. Dokładnie wymieszać, posolić do s...
Veganism in progress
Pietruszka i gruszka w jednej stały zupie
Wczoraj, gdy stałam w kolejce do tak zwanego „zaprzyjaźnionego rolnika”, którym w moim przypadku jest pani Emilka, przypomniał mi się przepis, a właściwe pomysł na zupę z pietruszek i gruszek. Nie pamiętam zupełnie, gdzie go czytałam lub słyszał...
Veganism in progress
Sos z wegańskiego majonezu
Wegański majonez to cudowny dodatek do wielu pyszności. Może też się stać podstawą sosu. Nasza propozycja:Wegański majonez (kostka białego tofu,100-150 mililitrów mleka sojowego, łyżka gładkiej musztardy, 2 łyżeczki octu jabłkowego, łyżeczka czarnej s...
Veganism in progress
Pomarańcze i jabłka w cieście naleśnikowym
3łyzki oleju, szklankę mąki, szczypta soli i wodę (tyle, by uzyskać konsystencje śmietany) łączymy . Można zmiksować mikserem, ciasto się fajnie napowietrzy. Cienkie krążki jabłka lub pomarańczy zanurzamy w cieście i smażymy na rozgrzanej patelni. &nb...
Veganism in progress
Żarty się skończyły - Wielkanoc bez jaj
Na naszym stole zagościł żurek, pasztet, tofurnik i inne pyszności. A dla moich rodziców zrobiliśmy wegańskie jajka.Białko:Szklanka mleka sojowego1,5 łyżeczki soli wulkanicznej2 łyżki agaruWszystko gotujemy i wlewamy do foremek, my zrobiliśmy ja...
Veganism in progress
Truskawki c.d.
Truskawkowe szaleństwo trwa. Na znanym już Wam spodzie, proponujemy truskawki z bitą śmietaną kokosową. Mleko kokosowe ubijamy ze śmietanfixem i gotowe.
Veganism in progress
Owocowy mus z nasion chia
Truskawki i banany miksujemy na gładką masę. Przekładamy do pucharków. Do każdej porcji dodajemy 3 łyżeczki nasion chia. Mieszamy i odstawiamy do lodówki na kilka godzin, najlepiej na noc.Nasiona chia to doskonałe źródło kwasów omega3, zawierają też d...
Veganism in progress
Knedle Michała
1kg ugotowanych, starych ziemniaków ugniatamy z mąką ziemniaczaną. Mąkę dodajemy aż ciasto przestanie kleić się do rąk. Formujemy krążki, do każdego wkładamy truskawkę. Lepimy kule i wrzucamy na wrzątek. Jeśli ciasto bardzo się klei do rąk, myjemy ręc...
Veganism in progress
Wegańskie gofry
3 szklanki mąki pszennej3 szklanki mąki razowej2/3 szklanki soku pomarańczowego2/3 szklanki olej6 szklanek mleka roślinnego (u nas było sojowe z biedronki :)4 łyżki cukru1 łyżeczka soli2 łyżki aromatu waniliowego4 łyżeczki proszku do pieczeniaWszystki...
Veganism in progress
Tofu w marynacie
Bardzo lubię tofu w różnej postaci, ale do tej pory jadłam zawsze to wędzone. Naturalne wydawało mi się bez smaku. Kiedy moja mama poczęstował nas białym tofu w marynacie, podeszłam do tematu z rezerwą. Teraz jestem w tym przepisie zakochana. Jeśli bo...
Veganism in progress
Pomidorówka z komosą ryżową
Komosa ryżowa - to moja propozycja na szarość i burość. Duża zawartość żelaza, wszystkich aminokwasów egzogennych, a także witamin z grupy sprawią, że już niewielka ilość tego zboża może poprawić nam nastój i wzmocnić przed nadchodzącą jesienią....
Veganism in progress
←
Poprzednia
126
127
128
129
130
Następna
→